Air China: Περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες Ελλάδα - Αύξηση των απευθείας πτήσεων

Αυξάνει τα δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα η Air China σε πέντε την εβδομάδα από τρία που ήταν μέχρι τώρα.

Την αύξηση των πτήσεων στο δρομολόγιο Αθήνα-Πεκίνο ανακοίνωσαν η κινεζική αεροπορική εταιρεία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), σε πέντε την εβδομάδα από τρεις που ήταν έως τώρα, για το θερινό

της πρόγραμμα που ξεκινά από τις αρχές Απριλίου. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος A330 – 200, χωρητικότητας 311 θέσεων.

Σύμφωνα, με τον Fan Heyun, γενικό διευθυντή της Air China, η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου ενισχύεται κατά 67% το 2024, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ Ευρώπης και Κίνας διαμορφώνεται στο 2,8%. Σε επίπεδο διαθέσιμων θέσεων για την Αθήνα, στο ίδιο δρομολόγιο η αύξηση τοποθετείται στο 128%.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η αυξανόμενη δημοτικότητα του δρομολογίου που συνδέει την κινεζική με την ελληνική πρωτεύουσα οδήγησε την Air China στην απόφαση να χρησιμοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα αεροσκάφη της, που προσφέρουν 32 επαγγελματικές θέσεις, 24 premium θέσεις οικονομικής ποιότητας και 255 θέσεις οικονομικής για τις απευθείας πτήσεις της το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ξεκινούν -για πρώτη φορά- και τα απευθείας δρομολόγια της Juneyao Air από τη Σαγκάη προς την Αθήνα, αποτελώντας την πρώτη κινεζική εταιρεία που θα πραγματοποιεί την απευθείας σύνδεση μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας.

Το 68% των Κινέζων που επισκέπτονται την Αθήνα είναι ταξιδιώτες που έρχονται για διακοπές, με το μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 41 χρόνια και ταξιδεύουν κυρίως ως ζευγάρια. Οι κρατήσεις των εισιτηρίων τους γίνονται δύο μήνες πριν την πτήση, πραγματοποιούν ένα ταξίδι τον χρόνο στην Αθήνα όπου διαμένουν τέσσερις ημέρες, με μέση διάρκεια ταξιδιού στην Ελλάδα τις 12 ημέρες.

Τα μεγέθη της Κινεζικής αγοράς ανέφερε η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, επισημαίνονται ότι το 2015 από το αεροδρόμιο της Αθήνας πέρασαν 85.400 Κινέζοι επιβάτες, με την συνολική επιβατική κίνηση να φτάνει τους 149.600 επιβάτες το 2019.

Η πανδημία σταμάτησε αυτή τη φόρα, η οποία ξεκίνησε να ανακάμπτει πέρυσι, όπου στο “Ελ. Βενιζέλος” έφτασαν περίπου 95.000 Κινέζοι επιβάτες, δηλαδή μόλις 10% λιγότεροι από το 2019.

Keywords
Αναζητήσεις
air-china-perissoteroi-kinezoi-touristes-ellada---afxisi-ton-apeftheias-ptiseon.htm
Τυχαία Θέματα