Προσοχή! Μην πετάτε τα τα ληγμένα τρόφιμα…

Όταν διαβάζεις την ετικέτα ενός προϊόντος στο σουπερμάρκετ , δίνεις προσοχή στην ημερομηνία παραγωγής. Βασικά, η ημερομηνία παραγωγής επιτρέπει στους πελάτες να γνωρίζουν πότε ένα προϊόν είναι ακόμη φρέσκο. Μεγαλύτερη, όμως, προσοχή οφείλεις να δώσεις στην ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος.

Ωστόσο, οφείλουμε να σου πούμε ότι υπάρχουν ορισμένα προϊόντα τα οποία διατηρούνται ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης γι’ αυτό, λοιπόν, μην βιαστείς να πετάξεις τα ληγμένα προϊόντα!

“Η παρακολούθηση

της ημερομηνίας λήξης είναι σημαντική, αλλά δεν χρειάζεται να πετάξετε το φαγητό σας”, λέει ο Toby Amidor, MS, RD, εμπειρογνώμονας στον τομέα της διατροφής. Προφανώς το εάν θα φας τα ληγμένα προϊόντα εξαρτάται από το είδος τροφής και πόσο χρονικό διάστημα έχει παρέλθει από την ημερομηνία λήξης.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε άφοβα να φάτε ληγμένα προϊόντα για λίγες μέρες μετά την ημερομηνία λήξης του. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει κάποιος να ελαχιστοποιήσει την σπάταλη φαγητού και να εξοικονομήσει χρήματα”, συμπληρώνει ο κ. Amidor.

Αναρωτιέσαι, λοιπόν, αν πρέπει να πετάξεις τα δημητριακά ή το βάζο της σάλτσας;

Δες ποια τρόφιμα μπορείς να καταναλώσεις μετά την ημερομηνία λήξης
Εδώ είναι 4 τρόφιμα που μπορείς άφοβα να τα καταναλώσεις ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Κονσέρβες
Ένας γενικός κανόνας, είναι ότι όσο πιο επεξεργασμένο είναι ένα προϊόν, τόσο περισσότερο μπορείς να το κρατήσεις πέρα από την ημερομηνία λήξης. Αυτό ισχύει και για τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, γιατί έχουν αποθηκευτεί σε μια δροσερή, και σκοτεινή περιοχή.Ωστόσο, εάν προσέξεις σημάδια αλλοίωσης, τα οποία θα τα παρατηρήσεις είτε στο εξωτερικό του δοχείου είτε μετά το άνοιγμα, όπως σκισίματα ή σκουριά, τότε θα πρέπει να την πετάξεις.Θα πρέπει επίσης να ρίξεις μια καλή ματιά στο τι είναι μέσα στο κουτί. Τα σημάδια της αλλαντίασης είναι μια φυσαλίδα με αφρώδη υφή στην κορυφή του κουτιού.

Γαλακτοκομικά
Σύμφωνα με το USDA, τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί είναι συνήθως “ασφαλή έως ότου εμφανιστούν σημάδια αλλοίωσης”, λέει ο Amidor. Στην περίπτωση του γάλακτος, αυτό μπορεί να είναι μέχρι και πέντε ημέρες μετά την ημερομηνία πώλησης, ενώ το τυρί (ιδιαίτερα το σκληρό τυρί) μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Δημητριακά
Σύμφωνα με το USDA, είναι συνήθως ασφαλές να καταναλώνεις δημητριακά, ζυμαρικά ή μπισκότα μετά την ημερομηνία λήξης. Εάν, όμως, μυρίζουν έντονα ή είναι σκισμένη η συσκευασία, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι έχουν μολυνθεί ή έχουν ανοιχθεί από τρωκτικά, όποτε και πρέπει να τα πετάξεις.

Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά
Ως επί το πλείστον, είναι εντάξει να τρως κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά μετά την ημερομηνία λήξης τους. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις σίγουρα είναι ν’ αποψύξεις κάτι και να το τοποθετήσεις εκ νέου στην κατάψυξη.

ipop.gr

The post Προσοχή! Μην πετάτε τα τα ληγμένα τρόφιμα… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Αναζητήσεις
ημερομηνια ληξης απο τα μπισκοτα ποια,
Τυχαία Θέματα