Και κάπως έτσι η ευτυχία δεν έρχεται…

Η Μαρία αισθάνεται εκνευρισμένη κάθε φορά που ο άντρας της μπαίνει στο σπίτι και δεν τη φιλάει.
Ο Ανδρέας νιώθει απογοητευμένος επειδή δεν έχει λάβει ακόμη εκείνο το τηλεφώνημα που περιμένει.
Η Αφροδίτη αισθάνεται θυμό κάθε φορά που βλέπει ειδήσεις.Τα παραπάνω είναι κάποιες καταστάσεις που όλοι μας έχουμε κατά καιρούς βιώσει και δείχνουν τελικά ότι αφήνουμε την ζωντάνια και την ενέργειά μας στο έλεος των καταστάσεων επειδή απλά πιστεύουμε πως τα πράγματα θα έπρεπε να γίνονται έτσι όπως εμείς τα έχουμε στο μυαλό

μας, όπως εμείς τα επιθυμούμε έτσι απλά για να νιώσουμε καλά μέσα μας.

Η Άννα θέλει να αλλάξει η συμπεριφορά του άντρα της έτσι ώστε να αισθάνεται ότι την αγαπούν. Ο Γιάννης θέλει να λάβει αυτό το τηλεφώνημα ώστε να σταματήσει να αισθάνεται απογοητευμένος. Και η Αφροδίτη χρειάζεται άλλου είδους ειδήσεις ώστε να αισθάνεται ήρεμη.

Η ευτυχία τους είναι προσκολλημένη σε πράγματα και καταστάσεις πάνω στα οποία δεν έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο. Και αυτό γίνεται ο μοχλός για τη δυστυχία.

Υπάρχει μια απλή και υπέροχη αλήθεια όσο κι αν πονά: Ο κόσμος είναι όπως είναι, οι άνθρωποι κάνουν ό,τι κάνουν, τα πράγματα συμβαίνουν όπως συμβαίνουν και δεν υπάρχει λάθος ή σωστό.

Ο κόσμος δεν είναι λάθος, οι άνθρωποι δεν είναι λάθος. Είναι όπως είναι. Ακόμη κι αν αυτό μπορεί να μας ταράζει, η αλήθεια παραμένει ίδια.

Και τώρα μπορεί να αναρωτηθείτε: «Αν δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο πάνω σε αυτά που συμβαίνουν έξω από εμάς, αν δεν μπορούμε να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που θα κάνουν πράγματα που θα μας ικανοποιούν, τότε πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι;».

Και η αλήθεια που ανέφερα παραπάνω έχει και συνέχεια: « Η μια και μοναδική επιλογή που θα μας αλλάξει τη ζωή είναι να μη χάνουμε την ισορροπία μας μέσα από τις εμπειρίες μας. Δε θα καταφέρουμε να βρούμε ηρεμία και εσωτερική ισορροπία – και κατά επέκταση την ευτυχία- μέσα από αυτά που σκεφτόμαστε και μέσα από μη χρήσιμες αντιδράσεις επειδή κάτι δεν έγινε όπως θέλαμε ή όπως πιστεύαμε ότι θα ήταν σωστό.

Είναι πιο ωφέλιμο να δούμε τι συμβαίνει μέσα μας εκείνη την ώρα που ένα γεγονός ή ένας άνθρωπος μάς αποσυντονίζουν και να αποδεχτούμε την κατάσταση ως έχει χωρίς να προσπαθούμε να την ελέγξουμε.

Όσο δεν αντιστεκόμαστε σε αυτό που μας συμβαίνει, όσο δεν το παλεύουμε ή όσο δεν προσπαθούμε να το επηρεάσουμε, τόσο πιο συνδεδεμένοι θα παραμείνουμε με τον εαυτό μας και δε θα χάσουμε την ψυχραιμία ή την εσωτερική μας γαλήνη.

Όταν κατηγορούμε κάποιον επειδή δεν αλλάζει, αν περιμένουμε κάτι που δεν συμβαίνει ή αν περιμένουμε τις ειδήσεις να γίνουν πιο χαρούμενες, τότε που πάει όλη μας η προσοχή ή η ενέργεια; Είμαστε τόσο απασχολημένοι μέσα στο κεφάλι μας που χάνουμε την επαφή με τον εαυτό μας και αφηνόμαστε στο έλεος των συναισθηματικών μας αντιδράσεων. Παγιδευόμαστε μέσα στις ίδιες μας τις περιοριστικές σκέψεις και δεν αφήνουμε χώρο να συνδεθούμε με την εσωτερική μας σοφία ώστε να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση μα κατανόηση και διαύγεια.

Το να κοιτάμε έξω από εμάς ψάχνοντας να βρούμε τρόπους ώστε να αισθανθούμε καλύτερα είναι ένας από τους λόγους που μας κάνει να αποφεύγουμε τη ‘θεραπεία’ τους εσωτερικού μας κόσμου. Προσπαθούμε κοιτώντας έξω από εμάς να αποφύγουμε εκείνον τον πόνο που κατοικεί μέσα μας και χρειάζεται προσοχή. Κάπως έτσι η δυστυχία κάνει την εμφάνισή της.
Καλό θα ήταν να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας καθότι εκεί θα βρούμε τα πραγματικά θαύματα. Όλα τα πολύτιμα πράγματα, όλα όσα χρειαζόμαστε είναι μέσα μας και όσα έρχονται από εξωτερικές πηγές είναι απλά ενισχυτικά.

Πράγματα και γεγονότα θα συμβαίνουν είτε τους δώσουμε την συγκατάθεσή μας είτε όχι. Οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται είτε μας αρέσει είτε όχι. Το θέμα είναι να μη χάσουμε την επαφή με τον εαυτό μας , να μην αναλωνόμαστε σε οτιδήποτε δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή πάνω στο οποίο δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο. Γιατί τον μόνο έλεγχο που μπορούμε να έχουμε είναι πάνω στις αντιδράσεις μας σε αυτό που συμβαίνει. Και όπως κάποιοι από εμάς γνωρίζουν: η ζωή είναι το 10% των όσων μας συμβαίνουν και το 90% των αντιδράσεών μας πάνω σε αυτά που μας συμβαίνουν.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

The post Και κάπως έτσι η ευτυχία δεν έρχεται… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα