Η Οπρα Γουίνφρεϊ καθήλωσε τους πάντες με τη συγκλονιστική ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες…

Το Χόλιγουντ ενώθηκε στη χθεσινή τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες και με μια φωνή, τα ονόματα της μεγάλης οθόνης απεύθυναν έκκληση να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ παρέβαλε το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ και στον λόγο της αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της βραδιάς, τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, υπενθυμίζοντας την ιστορία της Ρέισι Τέιλορ.

Η Ρέισι Τέιλορ ήταν μια αφροαμερικανή εργάτρια, η οποία το 1944,

ένα βράδυ που επέστρεφε σπίτι της από την εκκλησία στο Αμπβίλ της Αλαμπάμα βιάστηκε ομαδικά από έξι λευκούς άνδρες.

«Την βίασαν και την άφησαν με δεμένα τα μάτια στην άκρη του δρόμου. Την απείλησαν να την σκοτώσουν αν το έλεγε ποτέ σε κανέναν». Η Τέιλορ μίλησε αλλά αλλά οι βιαστές δεν κατηγορήθηκαν ποτέ.

«Η δικαιοσύνη δεν ήταν καν επιλογή στην εποχή του Τζιμ Κρόου», είπε η Όπρα και έκανε τους παραλληλισμούς από την ζωή της Ρέισι Τέιλορ με το σήμερα.

«Έζησε, όπως όλοι μας έχουμε ζήσει, σε μια κοινωνία χτυπημένη από ισχυρούς άντρες. Για πάρα πολύ καιρό, οι γυναίκες δεν ακούγονταν ή φοβόντουσαν να τολμούσαν να πουν την αλήθεια, εξαιτίας της δύναμης αυτών των αντρών. Αλλά ο χρόνος τους τελείωσε.

Ελπίζω ότι η Ρέισι Τέιλορ πέθανε γνωρίζοντας ότι η αλήθεια της, συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό που ξέρω είναι ότι το να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια μας είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε».

Επίσης, η ίδια δεν παρέλειψε να εκφράσει ευγνωμοσύνη σε όλες τις γυναίκες που υπέμειναν χρόνια κακοποίησης και επιθέσεων.
«Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε—αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά μόνο τη μητέρα μου—είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα».

The post Η Οπρα Γουίνφρεϊ καθήλωσε τους πάντες με τη συγκλονιστική ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα