Η επικίνδυνη μόδα- Το φαινόμενο selfie-θάνατος…

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους θανάτους που έχουν προκληθεί στην προσπάθεια να βγει μια selfie.Σύμφωνα μα έρευνα από το ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών επιστημών, οι περισσότεροι θάνατοι λόγω selfies συνέβησαν σε Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν. 72% των θυμάτων ήταν άνδρες κάτω των 30 ετών και αυτό επειδή είναι πιο ριψοκίνδυνοι.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από ειδήσεις για θανάτους

από selfie από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Όπως διαπιστώθηκε, αν και οι γυναίκες τραβούν περισσότερες, οι άντρες είναι εκείνοι που θα ριψοκινδυνεύσουν για να βγάλουν μια selfie.

Οι πιο συνήθεις αιτίες θανάτου από selfie είναι ο πνιγμός, συγκρούσεις με οχήματα, πτώσεις, φωτιές – ακόμα και από επιθέσεις από άγρια ζώα.

Η έρευνα καταλήγει ότι: «Νέοι και τουρίστες αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λαμβάνοντας likes και σχόλια ως ανταμοιβή. Δεν είναι επικίνδυνες οι selfies καθεαυτές, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά που τις συνοδεύει».

Οι ερευνητές προτείνουν να απαγορευθούν οι selfies σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως οι κορυφές βουνών, οι γέφυρες και τα ψηλά κτίρια.

The post Η επικίνδυνη μόδα- Το φαινόμενο selfie-θάνατος… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα