Δυναμικές Γυναίκες; Τι ακριβώς εννοείτε;

Πράγματι τι εννοεί κανείς με τον χαρακτηρισμό ‘Δυναμική Γυναίκα;’

Ίσως να πιστεύουμε πως είναι εκείνη που τα έχει όλα τακτοποιήσει και διασφαλίσει στη ζωή της, πως η αυτοπεποίθηση κοντεύει να ξεχειλίσει από μέσα της, πως είναι ακούραστη και ασταμάτητη, πως είναι εκείνη που δεν χρειάζεται κανέναν δίπλα της (ούτε άντρα), πως πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση, πως έχει τα πάντα υπό έλεγχο, πως τίποτε δεν την πτοεί, τίποτε δεν την ρίχνει στα πατώματα. Όλα τα καταφέρνει, όλα τα μπορεί. Είναι μια ατρόμητη γυναίκα.

Μήπως τελικά ο δυναμισμός δεν κρύβεται στην ικανότητα κάποιου να τα

έχει όλα τόσα καλά καμωμένα; Μήπως η πραγματική δύναμη βρίσκεται στις αδύναμές μας στιγμές; Σε εκείνες τις στιγμές που αισθανόμαστε γδαρμένες , που αισθάνεσαι ηττημένες αλλά βρίσκουμε το κουράγιο να σταματήσουμε να προσποιούμαστε το ‘όλα καλά’ και λέμε τη δική μας αλήθεια;

Σε εκείνες τις στιγμές που βγαίνουμε μέσα από τα συντρίμμια και βάζουμε τα χέρια δίπλα στα γόνατά σου, τινάζουμε τα χώματα από πάνω μας και σηκωνόμαστε όρθιες για να δώσουμε την επόμενη μάχη;

Σε εκείνες τις στιγμές που βρίσκουμε τη δύναμη να αποτραβηχτούμε από εκείνους και από εκείνα που δε θρέφουν πια την ψυχή μας;
Σε εκείνες τις στιγμές που αποφασίζουμε να σβήσουμε όσα έχουμε προγραμματίσει επειδή απλά δε βγαίνουν και να ξεκινήσουμε να γράφουμε νέες σελίδες;

Κι όλα αυτά ακόμη κι αν φοβόμαστε, ακόμη κι αν έχουμε ανασφάλειες, ακόμη κι αν είμαστε αβέβαιες.

Το να είμαστε δυναμικές δε σημαίνει ότι είμαστε ατρόμητες . Δείξτε μου κάποιον που δε φοβάται τίποτε κι εγώ θα σας δείξω έναν μονόκερο.

Ο πραγματικός δυναμισμός βρίσκεται στο να είμαστε την κάθε στιγμή αυτό που θέλουμε να είμαστε και να αισθανόμαστε καλά με αυτό.
Κι αυτό δεν θα μπορέσουμε να το συνειδητοποιήσουμε όταν περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που δε μας αφήνουν χώρο να είμαστε αυτό που θέλουμε, που δε δέχονται τις αδύναμες ανθρώπινές μας πλευρές, που μας απορρίπτουν ή μας περιθωριοποιούν επειδή δεν είμαστε σε θέση να κουβαλήσουμε τα βάρη που θέλουν να μας φορτώσουν.

Ο πραγματικός μας δυναμισμός θα φανεί σε κάθε δεδομένη στιγμή όπου θα σταματήσουμε να αισθανόμαστε άσχημα ή θα σταματήσουμε να ντρεπόμαστε για το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα φανεί εκεί όπου δε θα κατηγορήσουμε τον εαυτό μας για τις αδύναμες του πτυχές, για τα λάθη του, για τις επιλογές που δεν οδήγησαν πουθενά. Ο πραγματικός δυναμισμός θα φανεί σε εκείνες τις στιγμές όπου δε θα θέλουμε να κάνουμε τίποτε και απλά να είμαστε κάπου ήσυχες ακούγοντας τον χτύπο της δικής μας καρδιάς και όχι τον χτύπο του ντεφιού που κάποιος μας χτυπά και περιμένει να ανταποκριθούμε άμεσα (κοινωνία, εργασία, οικογένεια).

Δυναμισμός σημαίνει να μην αφήνουμε τις προσδοκίες, τις ιδέες και τις απαιτήσεις των άλλων να μας καθορίζουν και να μας κυβερνούν. Και πρέπει να είμαστε αδίστακτες σε αυτό το σημείο , γιατί το σημερινό μας κοινωνικό σύστημα που θέλει τις γυναίκες δυναμικές έχει σχηματιστεί από ιδεώδη που ξεχνάνε ότι η γυναίκα δεν είναι βιορομπότ.

Ας σταματήσουμε να πιστεύουμε πως θα μας λατρέψουν και θα μας θαυμάζουν αν τα καταφέρνουμε όλα τέλεια και δείχνουμε ατρόμητες.
Αν θέλουμε να νιώθουμε δυναμικές χρειάζεται να τολμήσουμε με όλη μας την ψυχή να είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Μπορεί να είμαστε τρυφερές, άγαρμπες, super sexy, απλές ,έξυπνες, θυμωμένες, υπερβολικά ευαίσθητες ή συμπονετικές. Αν ζούμε μέσα σε ένα γυναικείο σώμα μάλλον είμαστε όλα αυτά μέσα στην ίδια μέρα και δε χρειάζεται να απολογούμαστε για αυτό αλλά και ούτε να νιώθουμε λιγότερο δυναμικές. Κάποιες φορές αυτό που δείχνουμε στον κόσμο μπορεί να έχει την επιγραφή: ‘πολύ συναισθηματική ή πολύ πληγωμένη’.

Αλλά … ειλικρινά σας ενδιαφέρει τι λένε ή σας ενδιαφέρει η ψυχική και πνευματική σας υγεία και δύναμη. Να είστε ο εαυτός σας και να συνεχίζετε να είστε περισσότερο ,συνέχεια. Θα κάνετε καλό στον εαυτό σας αλλά και στους υπόλοιπους. Η αυθεντικότητα είναι ένα είδος υπηρεσίας και εκεί κρύβεται ο δυναμισμός του ανθρώπου.

Βγείτε από τον αυτόματο πιλότο του «Κάνε , κάνε , κάνε» για να δείχνετε δυναμικές και ξεκινήστε να είστε αυτό που θέλετε να είστε όποτε και όπως το επιθυμείτε. Έτσι δυναμικά αυθεντικά.

Η Βίκυ Τσώκου διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο : “Ποτέ ξανά ο λάθος άνθρωπος”. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΒΙΚΥ ΤΣΩΚΟΥ
«Life Coach Γυναικών»
Δείτε πληροφορίες για τη Βίκυ ΕΔΩ και ΕΔΩ

The post Δυναμικές Γυναίκες; Τι ακριβώς εννοείτε; appeared first on Lady's Life.

Keywords
Αναζητήσεις
βικυ τσωκου, dynamikes gynaikes
Τυχαία Θέματα