Αυτό είναι το πιο μαγικό νησί της χώρας μας!

Η Ελλάδα έχει πολλά νησιά που το καθένα κρύβει τη δική του απαράμιλλη ομορφιά.Ωστόσο, ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων και τηλεοπτικών σεναρίων Άντονι Χόροβιτς βρήκε το πιο μαγικό νησί της Ελλάδας και το αποκαλύπτει στη βρετανική Telegraph.

Όπως αναφέρει, «υπάρχουν επίσης μερικά φανταστικά όμορφα αρχοντικά που χτίστηκαν πάνω και μέσα στα τείχη του φρουρίου – και πάλι, όμως, λέγεται ότι

είναι τα πιο ακριβά στην Ελλάδα. Λάτρεψα το παλιό παντοπωλείο, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί και ήταν γεμάτο χιλιάδες χρήσιμα πράγματα, υπενθυμίζοντας πως το νησί δεν είναι μόνο για τον τουρισμό».Ο Χόροβιτς μιλάει για τις Σπέτσες, και όπως λέει ο ίδιος, το νησί ενέπνευσε το λαμπρό μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς «Ο Μάγος» και αναρωτιόταν αν η μαγεία και ο σκεπτικισμός της παρέμειναν.

«Η πόλη των Σπετσών είναι γοητευτική, σε αντίθεση με τα άλλα μέρη που έχω επισκεφθεί στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τα πλακόστρωτα δρομάκια με τα χρωματιστά βότσαλα.

Μπορεί κανείς να κάνει έναν παραλληλισμό με την Côte d’Azur για το συγκεκριμένο μέρος, ίσως λόγω της εγγύτητας του νησιού με την Αθήνα, και ήταν πάντα η παιδική χαρά των εκατομμυριούχων. Στην πραγματικότητα, είχε ελαφρώς χαλάσει από τα σούπερ γιοτ που ήταν αγκυροβολημένα κατά μήκος της αποβάθρας.

Οι Σπέτσες έχουν μόνο δύο λιμάνια, ένα παλιό και ένα νέο και μπορείτε με μια άμαξα και κόστος 10 ευρώ και να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα στα δύο αυτά λιμάνια, ή να περπατήσετε στο φάρο με τα πεύκα και τους κέδρους να σας χωρίζουν από μια υπέροχη θέα. Ακόμη και τον Μάιο το νερό είναι αρκετά ζεστό για κολύμπι και αν νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή ένα μηχανάκι, υπάρχουν αρκετές αξιοπρεπείς παραλίες με εύκολη πρόσβαση.

Ανακάλυψα επίσης, το τοπικό κονιάκ, το τσίπουρο, το οποίο φτιάχνεται από κρασί. Πίνοντας μερικά τσιπουράκια με θέα το λευκό φεγγάρι στον απαλό μπλε ουρανό… βρήκα την μαγεία που αναζητούσα», αναφέρει στο άρθρο του.

The post Αυτό είναι το πιο μαγικό νησί της χώρας μας! appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα