Αυτές είναι οι πρώτες γυναίκες διοικητές αρμάτων μάχης στο Ισραήλ…

Τέσσερις γυναίκες έσπασαν το φράγμα των φύλων και έγιναν οι πρώτες διοικητές αρμάτων μάχης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.Τέσσερις γυναίκες επίσημα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση διοικητών αρμάτων μάχης και έγιναν οι πρώτες γυναίκες διοικητές αρμάτων μάχης του Ισραηλινού Στρατού. Μετά από 16 εβδομάδες σκληρής εκπαίδευσης στην Ταξιαρχία 460 ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση τους.

«Μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι μετά από ένα χρόνο και τέσσερις μήνες ότι πλέον μια τεθωρακισμένη ομάδα μάχης μπορεί να εκτελεί επιχειρησιακά καθήκοντα για να αμύνεται τα σύνορα μας υπό τη διοίκηση μιας γυναίκας

διοικητή αρμάτων μάχης», δήλωσε ο ταξίαρχος Guy Hasson, επικεφαλής του σώματος τεθωρακισμένων.

Η Λοχίας Νόγκα

Το πιλοτικό πρόγραμμα του Σώματος Τεθωρακισμένων ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017. Σκοπός του ήταν να εξεταστεί εάν οι γυναίκες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν ως στρατιώτες σε άρματα μάχης στην ζώνη προστασίας των συνόρων μας. Η διαδικασία επιλογής βασίστηκε σε ιατρικά δεδομένα, στα κίνητρα των στρατιωτών, στις απόψεις πρώην διοικητών και σε προσωπικές συνεντεύξεις. Τέλος, μια επιτροπή προέβη σε ακρόαση για την επιλογή 30 γυναικών στρατιωτών που θα περνούσαν στο επόμενο στάδιο εξέτασης, όπου θα γινόντουσαν επιπρόσθετες συνεντεύξεις. Στο τέλος της διαδικασίας επιλέχθηκαν γυναίκες στρατιώτες για να συμμετάσχουν σε αυτό το ιστορικό πρόγραμμα.

Η Λοχίας Σίραν

Μετά από περισσότερους από έξι μήνες εκπαίδευσης, άρχισαν να εργάζονται στην ταξιαρχία Sagi, στο Τάγμα Caracal, με ειδικό διοικητή διμοιριών. Οι γυναίκες στρατιώτες που επελέγησαν για την εκπαίδευση διοικητών πραγματοποίησαν επιχειρησιακές εργασίες για ενάμιση μήνα, ενώ οι υπόλοιποι στρατιώτες συνέχισαν τις επιχειρησιακές τους αποστολές για έξι μήνες.

Η Λοχίας Σαρλότ

«Υπάρχουν πρόσθετες επιχειρησιακές αξίες που μπορούμε να επιτύχουμε στην συνοριοφυλακή και στο Σώμα Τεθωρακισμένων με αυτούς τους μάχιμους στρατιώτες.» Η φάση της εκπαίδευσης χαρακτηρίστηκε από πλήρη επιτυχία, τόσο από την πτυχή της εκπαίδευσης, όσο και από τη επιχειρησιακή πτυχή, καθώς όλοι οι στόχοι που τέθηκαν για τους στρατιωτικούς επιτεύχθηκαν «, δήλωσε ο ταξίαρχος Hasson.

Στην εκπαίδευση των Σωμάτων Τεθωρακισμένων, πέντε από τους 15 στρατιώτες κρίθηκαν κατάλληλοι για να γίνουν διοικητές. «Οι τέσσερις από αυτούς ήταν γυναίκες στρατιώτες.

Η Λοχίας Οσνάτ

Η εκπαίδευσή τους περιελάμβανε οκτώ εβδομάδες βασικής εκπαίδευσης, έξι εβδομάδες κατάρτισης στη βάση Shizafon και 14 εβδομάδες προχωρημένης εκπαίδευσης. Έμαθαν για την αξία των πληροφοριών σε τακτικό επίπεδο, τις επιχειρήσεις μάχης, την εκπαίδευση και πολλά άλλα.

Πηγή IDF

The post Αυτές είναι οι πρώτες γυναίκες διοικητές αρμάτων μάχης στο Ισραήλ… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα