Oι καλύτερες ταινίες που «μυρίζουν» καλοκαίρι…

Αν υπάρξουν βραδιές που καλώς ή κακώς μείνετε μέσα, θυμηθείτε υπάρχουν κάποιες ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι και θα σας βοηθήσουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε κλεισμένοι στο σπίτι.Καλοκαίρι σημαίνει να βρίσκεσαι κάθε βράδυ σε διαφορετικό μπαράκι για ποτό, να μεταφέρεσαι από beach party

σε beach party, να παρακολουθείς ταινίες σε κάποιον από τους πολλούς θερινούς κινηματογράφους της πόλης ή να χαλαρώνεις σε πράσινες πλατείες και πλακόστρωτους δρόμους συντροφιά με φίλους, ακούγοντας μουσικές. Παρόλα αυτά, από τις περίπου 90 νύχτες του καλοκαιριού, κάποιες τελικά θα σε βρουν στο σπίτι είτε μόνο είτε όχι να αναρωτιέσαι πώς θα περάσει μία ακόμα ζεστή νύχτα του καλοκαιριού.

Σου ευχόμαστε να μην είναι πολλές αυτές οι “περίεργες” βραδιές, άλλωστε είπαμε ότι το καλοκαίρι, απαιτεί πολλές ώρες μακριά από το σπίτι. Αν τελικά μείνεις μέσα όμως, θυμίσουν ότι υπάρχουν κάποιες ταινίες που θα σε παρασύρουν σε μακρινά ταξίδια, θα σου δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε επίγειους καλοκαιρινούς παραδείσους και θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς γλυκά.

Κάναμε μία πρώτη αναδρομή στο παρελθόν και συγκεντρώσαμε οκτώ ταινίες με γνώμονα το καλοκαίρι, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε πολλά και διαφορετικά γούστα. Ας τις δούμε.

1. Γαλάζια Λίμνη
Σκηνοθεσία: Randal Kleiser με τους Brooke Shields και Christopher Atkins.

Γυμνά σώματα, αψεγάδιαστα πρόσωπα, ερωτισμός και ονειρικές εικόνες με γαλάζια νερά και φοίνικες, θα σε παρασύρουν σε ένα άκρως καλοκαιρινό ταξίδι σε τροπικές παραλίες και συγκεκριμένα στο ιδιωτικό νησί Nanuya Levu, ένα από τα πολλά του νησιωτικού κράτους Φίτζι. Η φρεσκάδα των ηρώων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ταινία είναι εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη δίπλα στη θάλασσα, θα δώσουν έναν αέρα δροσιάς, κάποιο ζεστό βράδυ του καλοκαιριού. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της δεκαετίας του ’80 που προκάλεσε αίσθηση για την παρουσίαση μίας ιστορίας αγάπης που απέχει πολύ από τα κλασσικά, παραδοσιακά οικογενειακά πρότυπα και για τις γυμνές σκηνές της στις αρχές μία δεκαετίας που το γυμνό ήταν θέμα ταμπού. Αρκετά προχωρημένη και προκλητική, η Γαλάζια Λίμνη μας ταξιδεύει στο χρόνο ξυπνώντας μνήμες μίας άλλης εποχής.

2. Η παραλία
Σκηνοθεσία: Danny Boyle με τους Leonardo Di Caprio, Guillaume Canet, Robert Carlyle, Weeratham Wichairaksakui, Peter Youngblood Hills, Krongthong Thampradith

Ένα ταξίδι στις μαγικές, μυστικές παραλίες της Ταϊλάνδης, με οδηγό τον Leonardo Di Caprio μας υπόσχεται αυτή η εξωτική ταινία του 2000. Ο Di Caprio θα βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο νησί, σε ένα επίγειο παράδεισο, όπου θα παραδοθεί άνευ όρων σε μία μποέμικη ζωή για να ανακαλύψει ένα μυστικό κόσμο στην προσπάθειά του να καλύψει ένα τεράστιο, ανικανοποίητο εσωτερικό κενό. Ο σκηνοθέτης Danny Boyle, δημιουργός του εξαιρετικού Trainspotting, φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει την πρότερη επιτυχία του αλλά χάρη σε έναν εξαιρετικό διευθυντή φωτογραφίας, δημιουργεί τοπία που συγκινούν ακόμα και όσους απεχθάνονται το καλοκαίρι.

3. Απέραντο Γαλάζιο
Σκηνοθεσία: Luc Besson με τους Jean Reno, Jean-Marc Barr, Rosanna Arquette, Paul Shenar

Με φόντο τα υπέροχα, γαλάζια νερά του αιγαίου και συγκεκριμένα της Αμοργού και της Ίου, ο Luc Besson δημιουργεί μία καθηλωτική ταινία, ύμνο στη φύση και την ελευθερία. Μία δραματική ταινία, με αρκετές δόσεις χιούμορ και μελαγχολίας, που συνεπαίρνει όλους τους λάτρεις της θάλασσας με τις εκπληκτικές υποθαλάσσιες λήψεις και τον θαυμαστό υδάτινο κόσμο. Ο Ζακ και ο Ένζο γνωρίζονται από παιδιά και είναι φίλοι αδερφικοί. Το πάθος που τους ενώνει είναι η ελεύθερη κατάδυση: το πιο επικίνδυνο, μυστηριώδες και συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο.
Καθώς μεγαλώνουν, χάνουν επαφή μεταξύ τους. Ο Ζακ γίνεται ανίκητος πρωταθλητής των καταδύσεων και καλεί τον Ένζο σε μια μεγάλη διεκδίκηση του τίτλου. Η αναμέτρηση τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες. Τα ανθρώπινα όρια δοκιμάζονται και αλλάζουν καθώς οι αντίπαλοι βυθίζονται στη θαλάσσια άβυσσο…

4. Mama Mia
Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd με τους Meryl Streep, Colin Firth , Amanda Seyfried , Pierce Brosnan

Όταν τα ελληνικά καλοκαιρινά τοπία συναντούν τις μουσικές των Abba και μάλιστα δια στόματος εκπληκτικών ηθοποιών του Hollywood, τότε δημιουργείται το Mama Mia. Το μεγαλύτερο σε εισπράξεις μιούζικαλ όλων των εποχών, και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για μία feel good ταινία από την οποία αναδύονται όλες οι κλασικές, ελληνικές καλοκαιρινές μυρωδιές. Με τη Σκόπελο στο προσκήνιο, οι πρωταγωνιστές της ταινίας καθώς και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, έφτασαν στην Ελλάδα(!) για την προώθηση της ταινίας ενώ είχαμε την τιμή να γίνει στην Ελλάδα η παγκόσμια πρεμιέρα της. Είναι μία από τις ταινίες που ανέβασαν τον τουρισμό στο νησί και φυσικά επηρέασε πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια τα οποία οργάνωσαν το γάμο τους στο πρότυπο της ταινίας.

Έλαβε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία/Μιούζικαλ και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Στριπ.

5. Θέλω και τη μαμά σου
Σκηνοθεσία Alfonso Cuarón Orozco με τους Daniel Giménez Cacho , Gael García Bernal, Ana López Mercado

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Alfonso Cuaron (Gravity) πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής και γυρίζει μία εξαιρετική ταινία στο Μεξικό, σε μία χώρα που, όπως λέει ο ίδιος, ακόμα εξακολουθεί να αναζητά την ταυτότητά της ως μια «ενήλικη» χώρα. Την ταυτότητά τους ζητούν και οι πρωταγωνιστές της ταινίας, δύο 17χρονια αγόρια και μία 28χρονη κοπέλα, σε έναν επίγειο παράδεισο δίπλα στη θάλασσα. Μία εκπληκτική ταινία για την ενηλικίωση και την είσοδο στην αληθινή ζωή από ένα σκηνοθέτη που ξέρει να γυρίζει φανταστικά πλάνα και τρεις ηθοποιούς που με την αθωότητά τους και τον αυθορμητισμό τους θα αναστατώσουν το καυτό βράδυ του καλοκαιριού.

6. Stand by Me
Σκηνοθεσία: Rob Reiner με τους Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman , Jerry O’Connell, Kiefer Sutherland

Μία ακόμη άκρως συγκινητική καλοκαιρινή ιστορία ενηλικίωσης, είναι το Stand by Me, η ταινία του Rob Reiner που έχει βασιστεί στο βιβλίο του Stephen King, του “αρχοντα του τρόμου” ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του κόσμου και έχει εμπνευστεί τον τίτλο της από το ομώνυμο τραγούδι. Τέσσερα παιδιά θα το σκάσουν από το σπίτι τους για να βρουν το πτώμα ενός αγοριού που κείτεται στις γραμμές του τραίνου. Στην προσπάθειά τους αυτή θα κληθούν να μεγαλώσουν απότομα, να έρθουν σε επαφή με τις πληγές τους και να βρουν τρόπους να τις γιατρέψουν. Μία ιστορία θάρρους και φιλίας, το Stand by Me προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου του 1987 και για τη «Χρυσή σφαίρα» σκηνοθεσίας και δραματικής ταινίας. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές του κέρδισαν το βραβείο “Jackie Coogan Award” για την ερμηνεία τους.

7. Ένα Καλοκαίρι
Σκηνοθεσία: Jeff Nichols με τους Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Tye Sheridan, Jacob Lofland

Όλες οι ιστορίες ενηλικίωσης έχουν για φόντο τους το καλοκαίρι. Αυτό μας αποδεικνύει και η ταινία “Ένα καλοκαίρι” (στα βήματα του Stand by Me) του ταλαντούχου Jeff Nichols ο οποίος με το δικό του πολύ προσωπικό ύφος καταφέρνει να μας ξεναγήσει στη διαδικασία ενηλικίωσης δύο παιδιών που ζουν στις όχθες του Μισσισιπή. Η θέα στις όχθες του ποταμού, η συγκινητική, λυρική και ταυτόχρονη σκληρή ιστορία σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ερμηνείες όλων τω πρωταγωνιστών συνθέτουν μία ατμοσφαιρική ταινία για τη δύναμη της φιλίας και την σπουδαιότητας της αγάπης.

8. Undertow
Σκηνοθεσία: Javier Fuentes-Leon με τους Cristian Mercado, Tatiana Astengo, Manolo Cardona

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσα από το περσινό Outview Film Festival αφού γύρισε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, αποσπώντας θερμές κριτικές τόσο για την ζεστασιά που αποπνέει το σενάριο όσο για την αλήθεια των πρωταγωνιστών της. Με φόντο μία παραλία του Περού, θα γεννηθεί ένας απαγορευμένος έρωτας ανάμεσα σε έναν μποέμ, ομοφυλόφιλο καλλιτέχνη, τον Santiago, και έναν οικογενειάρχη τον Miquel, οι οποίοι μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτά τους. Όταν ο Santiago πνίγεται στον ωκεανό, παρασυρμένος από τα δυνατά ρεύματα δεν μπορεί να ηρεμήσει η ψυχή του. Επιστρέφει και ζητάει από τον Miguel να βρει το σώμα του και να το θάψει σύμφωνα με τις παραδόσεις του χωριού. Ο Miguel πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να καταδικάσει τον Santiago σε αιώνιο πόνο και του να κάνει το σωστό, αποκαλύπτοντας έτσι την σχέση τους στη γυναίκα και στο χωριό. Στην πορεία αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απόφασης του και να βρει τον πραγματικό του εαυτό.

Μία δυνατή, συγκινητική ταινία για τη δύναμη της αγάπης.

pathfinder.gr

The post Oι καλύτερες ταινίες που «μυρίζουν» καλοκαίρι… appeared first on Lady's Life.

Keywords
ταινιες, leonardo di caprio, stand by me, meryl streep, colin firth, amanda seyfried, reese witherspoon, καλοκαιρι, σημαίνει, beach, party, γνώμονα, atkins, γυμνες, hills, arquette, paul, lloyd, pierce, abba, hollywood, mia, ελλαδα, ana, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, gravity, river, phoenix, king, jacob, tatiana, film, festival, pathfinder, life, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, μπαρακι, δυνατα, φεστιβαλ κινηματογραφου, γλυκα, γυναικα, εικονες, θαλασσα, θεμα, νησι, ονειρο, σφαιρα, abba, αθωότητα, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γνώμονα, δυναμη, ελευθερια, επιτυχια, ζευγαρια, ζεστη, ζωη, ζωης, υφος, θεα, ληψεις, λυρικη, μακρια, μαμα, μεξικο, μυστικο, μιουζικαλ, νυχτα, οκτω, ορια, οχθες, παιδια, παθος, παρουσιαση, πρωταγωνιστες, ψυχη, σεναριο, συγκεκριμενα, σκηνες, σωμα, σπιτι, ταυτοτητα, ταξιδια, τιμη, τοπια, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φιτζι, φοινικες, φοντο, χιουμορ, χρυση, ωρες, αγορια, amanda seyfried, ana, arquette, atkins, beach, βηματα, μποεμ, colin firth, ειπαμε, river, ελληνικα, festival, φιλοι, film, phoenix, hills, hollywood, χωρα, leon, jacob, king, κοπελα, leonardo di caprio, life, lloyd, meryl streep, mia, paul, pierce, πληγες, ποτο, party, reese witherspoon, σημαίνει, stand by me, σωματα, σωστο, ταξιδι, tatiana
Τυχαία Θέματα