Ξένος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε: «Έζησα το όνειρο που είχα από παιδάκι» (Βίντεο)

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού καράτε σημειώθηκε το Σάββατο στο 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών της Βουδαπέστης.

Ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής -60kg Kumite, στη διοργάνωση που την αρένα «Παπ Λάζλο», καθώς στον τελικό της κατηγορίας νίκησε 7-1 τον Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν.

Ο 23χρονος που προέρχεται από μια οικογένεια που έχει τεράστια παράδοση στο καράτε είπε για την επιτυχία του: «Ένα όνειρο μόλις πραγματοποιήθηκε. Εδώ στη Βουδαπέστη έζησα αυτό το όνειρο που είχα από παιδάκι. Πριν από τον μεγάλο τελικό είχα πει ότι δεν φεύγω από εδώ χωρίς το χρυσό! Πράγματι τα καταφέραμε και επιστρέφω έχοντας στη βαλίτσα μου ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω στον αδελφό μου Διονύση.

Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν, την οικογένειά μου που ήταν εδώ, τους προπονητές μου και την ομοσπονδία μας για τη στήριξη. Έχουν όλοι το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία αυτή. Ευχαριστώ και τους φίλους μου, που ήρθαν μέχρι τη Βουδαπέστη για να μου κάνουν έκπληξη. Νομίζω δεν τους απογοήτευσα!».

Ο πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης γίνεται μόλις ο τέταρτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, μετά τον Κώστα Παπαδόπουλο (1998), τον Δημήτρη Τριανταφύλλη (2010) και την Έλενα Χατζηλιάδου (2018). Παράλληλα, γίνεται ο πρώτος άνδρας που φέρνει μετάλλιο -οποιουδήποτε χρώματος- 13 χρόνια μετά τον Τριανταφύλλη, του ανθρώπου ο οποίος στη Βουδαπέστη ήταν στην καρέκλα του προπονητή!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dionisis Xenos (@dionysios_xenos67)

Ο Ξένος νίκησε κατά σειρά τον Μαξιμιλιάνο Λαρόσα (Ουρουγουάη) 2-0, τον Αμρ Αμπουκορά (Αίγυπτος) 3-2, τον Αλαεντίν Σαλμί (Αλγερία) 3-1, τον Λέιλεϊ Σι (Κίνα) 9-1 και τον Τούρκο Εράι Σαμντάν στον ημιτελικό με 4-1, πριν αντιμετωπίσει τον Αλπισμπάι. Ο Σαμντάν και ο Αλπισμπάι είναι πρωταθλητές Ευρώπης και Ασίας αντίστοιχα, ενώ ο Αμπουκορά ήταν δεύτερος στο πιο πρόσφατο πρωτάθλημα Αφρικής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lydia Lamprini Xenou (@lydia_xenou_)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξένος, Παγκόσμιο, Έζησα, Βίντεο,xenos, pagkosmio, ezisa, vinteo