Ξεμπλοκάρει το έργο της δημοτικής αγοράς Χανίων σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων

Την επανεκκίνηση του έργου τις επόμενες ημέρες, με εντατικούς ρυθμούς, μετά από μια μακρά περίοδο «παγώματος» των εργασιών, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν τα δυο σοβαρά θέματα που είχαν εμποδίσει το έργο αποκατάστασης της δημοτικής αγοράς. Το ένα αφορά στην επικαιροποιημένη στατική και αρχιτεκτονική μελέτη που ζήτησε το ΚΑΣ και το δεύτερο στη διαδικασία μετάβασης της εταιρείας στο νέο εταιρικό σχήμα

Τα δυο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίσαμε στο κομμάτι της αποκατάστασης της δημοτικής αγοράς

έχουν πλέον ξεπεραστεί. Το πρωτό αφορούσε την επικαιροποιημένη στατική και αρχιτεκτονική μελέτη που ζήτησε το ΚΑΣ, την οποία είχαμε αρχές Δεκεμβρίου. Το δεύτερο είχε να κάνει με τη διαδικασία μετάβασης της εταιρείας στον νέο εταιρικό σχήμα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και την ανάληψη όλης της διαδικασίας και την ανάληψη όλης της διαδικασίας για την αποπεράτωση του έργου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων: «Χθες στην Αθήνα είχαμε συνάντηση στα γραφεία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, με τον οποίο εξετάσαμε το κομμάτι των εργασιών που υπολείπονται και των χρηματοδοτήσεων. Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι το έργο της δημοτικής αγοράς τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα από την ανάδοχο εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα έχουν ήδη εξοφληθεί σήμερα και περάσει στους λογαριασμούς, όλα τα υπόλοιπα προς τους μικρούς αναδόχους, εργολάβους και τα συνεργεία (υπόλοιπα που δεν είχαν εξοφληθεί το προηγούμενο εξάμηνο). Αυτό σημαίνει ότι επανεκκινούν οι εργασίες, ξαναπιάνουν δουλειά και ταυτόχρονα ενισχύονται τα συνεργεία που εργάζονται στη δημοτική αγορά.»

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθουν μηχανικοί και εργοδηγοί του έργου, θα γίνει συνάντηση και θα οριστεί ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα από εδώ και στο εξής, αποπεράτωσης του έργου. Μόλις οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί και στους καταστηματάρχες.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δημάρχου Χανίων, δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα που μπορεί να μεταβάλουν την πορεία των εργασιών.

«Ξέρουμε απολύτως ποια είναι τα επόμενα βήματα και έχουμε και την έγκριση του υπουργείου πολιτισμού για το τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της θεμελίωσης, έχουν αποκατασταθεί οι τοιχοποιίες μέχρι κάποιο ύψος, έχει κατασκευαστεί ήδη τμήμα της οροφής και στη συνέχεια ξεκινώντας από τη δυτική πτέρυγα θα ξεκινήσει η τοποθέτησή της. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί όλες οι παραγγελίες για τα υλικά που χρειάζεται το έργο για την επόμενη φάση και κυρίως η εταιρεία έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο το εργοτάξιο. Άρα περιμένουμε να δούμε μια μεγάλη κινητικότητα και επιτάχυνση των διαδικασιών»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεμπλοκάρει, Χανίων,xeblokarei, chanion