Βρετανία: Βαριές ποινές φυλάκισης σε δύο εφήβους που σκότωσαν τρανς 16χρονη

Δύο έφηβοι στη Βρετανία που δολοφόνησαν την 16χρονη τρανς Μπραϊάνα Γκέι καταδικάστηκαν σε ελάχιστες ποινές που ξεπερνούν τα 20 έτη.

Η Σκάρλετ Τζένκινσον καταδικάστηκε σε ελάχιστη ποινή 22 ετών και ο Έντι Ράτκλιφ σε ποινή τουλάχιστον 20 ετών. Και οι δύο είναι 16 ετών

Η δικαστής, που έκρινε ότι πρέπει να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, είπε ότι συμμετείχαν και οι δύο σε μια «βάναυση και προσχεδιασμένη δολοφονία που είχε σαδιστικό χαρακτήρα» με δευτερεύον κίνητρο «την εχθρότητα προς την Μπροαϊάνα λόγω της ταυτότητάς της ως τρανς».

Στο δικαστήριο,

που συνεδρίαζε στο Μάντσεστερ, έγινε γνωστό ότι η Τζένκινσον είχε παραδεχτεί ότι συμμετείχε στο μαχαίρωμα της 16χρονης. Η Τζένκινσον είχε προηγουμένως κατηγορήσει τον Ράτκλιφ για τη δολοφονία.

Η κοπέλα είπε ότι μαχαίρωσε το θύμα της πολλές φορές, γιατί πίστευε ότι η Γκέι θα σταματούσε να είναι φίλη της, και ότι βρήκε τον φόνο συναρπαστικό. Στον ψυχίατρο είπε πει ακόμη και ότι «σκόπευε να πάρει μέρη του σώματος της Μπραϊάνα σαν δείγμα» ενώ στον Ράτκλιφ έλεγε ότι ήθελε να πάρει τα μάτια της κοπέλας.

Ο ιατροδικαστής βρήκε ότι το θύμα είχε μαχαιρωθεί 28 φορές, αλλά δεν έλειπαν μέλη της, αναφέρει ο Guardian.

Οι δύο δράστες είχαν γνωριστεί στα 11 τους και κράτησαν επαφή παρά το ότι η Τζένκινσον άλλαξε σχολείο. Εκεί, στο νέο σχολείο της γνώρισε την Γκέι που αντιμετώπιζε προβλήματα με το άγχος και διατροφικές διαταραχές. Ωστόσο ο Ράτκλιφ αντιπαθούσε την τρανς κοπέλα και την έβαλε σε λίστα ανθρώπων που ήθελε να σκοτώσει.

Σταδιακά οι δράστες επικέντρωσαν την προσοχή τους στην Γκέι και άρχισαν να οργανώνουν τη δολοφονία της. Αντάλλαξαν χιλιάδες μηνύματα με τα σχέδιά τους πριν τη δολοφονία στις 11 Φεβρουαρίου 2023.

Παγίδευσαν το θύμα και τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Το σχέδιο είχε πάει όπως το υπολόγιζαν, αλλά τους είδε ένα ζευγάρι που είχε βγάλει τα σκυλιά τους.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Βαριές, 16χρονη,vretania, varies, 16chroni