Τι λένε οι τάσεις για τα χτενίσματα στα μαλλιά μας

Αν το «new year, new me» δεν πήγε όσο καλά ελπίζατε, ήρθε ο καιρός να δοκιμάσετε το «new season, new me». Τώρα που η σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, δοκιμάζουμε νέα looks και ξεκινάμε από τα μαλλιά μας! Τι λένε λοιπόν τα trends για τη σεζόν, όσον αφορά τα χτενίσματα;

Για να μάθουμε ποιες ακριβώς ανοιξιάτικες τάσεις στα μαλλιά θα κυριαρχήσουν το 2024, ο ειδικός στα μαλλιά και trend forecaster, Tom Smith,

μίλησε στο Who What Wear και ξεκαθάρισε το τοπίο παρουσιάζοντας 3 χτενίσματα και 1 κούρεμα που θα σκεφτείτε σοβαρά να δοκιμάσετε! Και όπως λέει χαρακτηριστικά, «η άνοιξη 2024 προσφέρει απολαυστικές επιλογές σε styles που δίνουν αυτοπεποίθηση και λάμψη σε όποια τα τολμά και μια πραγματική αίσθηση ζεστασιάς και χαράς».

Μαλλιά στο πλάι
Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στιλιζάρετε τα μακριά μαλλιά σας τη φετινή άνοιξη; Απλά τοποθετήστε τα στον έναν σας ώμο. «Ένα από τα πιο δημοφιλή hairstyles στο κόκκινο χαλί τελευταία, είναι τα πλαϊνά χτενίσματα», λέει ο Smith. «Η κομψότητα των μαλλιών που είναι ακουμπισμένα στον έναν ώμο δίνει μια εξαιρετικά θηλυκή αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα φαίνονται χαλαρά και απαλά».

Sleek πλαϊνή χωρίστρα
Από ό,τι φαίνεται, οι πλαϊνές χωρίστρες έχουν επιστρέψει 100%, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Smith. «Φαινομενικά, κάθε σεζόν οι χωρίστρες ταλαντεύονται μεταξύ κέντρου και πλαϊνής θέσης, αλλά αυτή την άνοιξη βλέπουμε μια σταθερή προτίμηση προς τις πλαϊνές χωρίστρες, είτε έχετε κοντά μαλλιά, είτε bob haircut, είτε μακριά μαλλιά», αναφέρει ο ίδιος. «Μια τονισμένη πλαϊνή χωρίστρα δίνει δραματικό χαρακτήρα σε κάθε hairstyle».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LAURA HARRIER (@lauraharrier)

Updo με twist
Το να πιάνετε ψηλά τα μαλλιά σας (σε κοτσίδα ή κότσο) και να αφήνετε ελεύθερες 1-2 τούφες σε κάθε πλευρά του προσώπου σας είναι μια άλλη τάση στα χτενίσματα που ο Smith βλέπει παντού. Και το καλύτερο; Είναι εύκολο να το πετύχετε. «Είναι απίστευτα εύκολο, αλλά δίνει high fashion αίσθηση, διατηρώντας την απλότητα και την πρακτικότητά του. Θα δείξει υπέροχο σε όσες έχουν τουφάκια μακρύτερα από το ύψος των χειλιών», λέει ο Smith. «Αν αφήσετε τη χωρίστρα σας στη μέση, το look θα φαίνεται αισθητά πιο “στιλιζαρισμένο”, ενώ αν φέρετε τη χωρίστρα σας στο πλάι, το look σας θα μοιάζει “επιμελώς ατημέλητο”».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

+1. Κουρέψτε τα μαλλιά σας σε layers
«Τα layers είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν τάση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024», υποστηρίζει ο Smith. Τα layers πλαισιώνουν υπέροχα το πρόσωπο, ενώ διατηρούν τα μαλλιά σε τάξη. Είναι «η ιδανική επιλογή για όσες θέλουν να τονίσουν την υγεία των μαλλιών τους, ενώ τους δίνει πολλές επιλογές σε styling», λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα