Θέματα κυρίως μεταφορών έθεσε επί τάπητος ο Εμπορικός Σύλλογος Πλατανιά

Σε ζητήματα των μεταφορών, των δρομολογίων και των στάσεων επικεντρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πλατανιά στις 27 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πλατανιά:

«Η προγραμματισμένη συνάντηση για 27 Φεβρουαρίου με τον αντιδήμαρχο Μαλακονακη Μανώλη δεν πραγματοποιήθηκε για προσωπικούς λόγους όπου του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και τις καλύτερες εγκάρδιες ευχές.

Στην συνέχεια της ίδιας ημέρας έγινε συνάντηση στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου με τον αντιδήμαρχο Χανιών Τσουπακη

Μιχαλη όπου εκπροσώπησε μετά από κάλεσμα για συνάντηση το κτελ Χανιών Ρεθύμνης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν είναι τα παρακάτω:

Ο αντιδήμαρχος Χανιων Τσουπακης Μιχαλης είναι πρώην διευθυντής του κτελ Χανιών Ρεθύμνης και θα είναι ο πυλώνας επικοινωνίας μεταξύ του εμπορικού συλλόγου και του κτελ.Αναφορά και συζήτηση για τις λάθος ταμπέλες που έχουν μπει στον Πλατανιά που γράφουν bus stop καθώς δεν εκπροσωπούν το κτελ και υπάρχει σύγχυση στην επικοινωνία που βρίσκονται στις στάσεις. Οι μόνες ταμπέλες που ανήκουν επίσημα στο κτελ και εκπροσωπούν τις στάσεις είναι αυτές που έχουν το λογότυπο του κτελ.Υπάρχουν τέσσερις στάσεις στον Πλατανιά όπου για την εικόνα τους ευθύνεται καθαρά ο δήμος. Δηλαδή αν μια στάση έχει φθορές δεν ανήκει στο κτελ αλλά στον δήμο έτσι ώστε να την αλλάξει βάση των σύγχρονων εξελίξεων.Θα τοποθετηθεί QR code σε κάθε στάση έτσι ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει τα δρομολόγια αλλά και σε πόση ώρα έρχεται κάθε λεωφορείο.Δημοτική συγκοινωνία: το κτελ μαζί με τον Δήμο έχουν σε εξέλιξη την άμεση υλοποίηση για δημοτική συγκοινωνία.Οδηγική συμπεριφορά οδηγών κτελ: Έγινε αναφορά για τον τρόπο οδήγησης και συμπεριφοράς που έχει ένα ποσοστό των οδηγών κτελ και προτείναμε σαν εμπορικός σύλλογος για οποιοδήποτε γεγονός υπάρχει να στέλνουμε άμεση επιστολή με το γεγονός προς τον κύριο Τσουπακη που να περιλαμβάνει πινακίδα και το συμβάν. Επισης θα υπάρχει και τηλεφωνική επικοινωνία για οποιοδήποτε συμβάν.Φυσαρμόνικες: θέσαμε το πολυπόθητο ζήτημα για αυτό το μέσο μεταφοράς και ότι δημιουργεί έντονο πρόβλημα καθώς επίσης θεωρούμε ότι δεν είναι ασφαλή καθώς υπάρχουν επιβάτες όρθιοι. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί αυτού του τύπου το μέσο και βάση άδειας λειτουργίας μπορεί να έχει 75 καθήμενους και 80 ορθιους. Επίσης κατα τα λεγόμενα του εκπροσώπου η αφαίρεση θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα εξυπηρέτησης και θα χρειάζονται περισσότερα λεωφορεία με αποτέλεσμα μεγαλύτερου κυκλοφοριακού χάους..Έξτρα δρομολόγια: Έγινε συζήτηση έτσι ώστε να επανέλθει το δρομολόγιο για τον πάνω Πλατανιά καθώς επίσης ο κύριος Τσουπακης πρότεινε αν υπάρχουν και άλλα μέρη πχ τα δράκιανα έτσι ώστε να μπει και εκεί εξτρά δρομολόγιο με νέους προορισμούς.Τα δρομολόγια που έχει ήδη διαμορφώσει το κτελ για την εξυπηρέτηση του κοινού ειναι: αστική συγκοινωνία ανα τέταρτο, παλαιοχωρα ανα 2 ώρες, Ελαφονησι ανα 1 ώρα, Καστέλι ανα 1 ώρα. Θίχτηκε το γεγονός ότι τον χειμώνα είναι πολύ λιγότερα τα δρομολόγια και θα πρέπει να υπάρχει άμεση λύση.Προβολή Πλατανια: Συμφωνήθηκε να γίνει προβολή του Πλατανιά στο κτίριο του Κτελ Χανιών Ρεθύμνης με μορφή marketing material για να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες.ΑΜΕΑ: Τα λεωφορεία που έχουν ράμπα είναι μόνο οι Φυσαρμόνικες και οι εισπράκτορες ΠΡΕΠΕΙ να βοηθάνε τον επισκέπτη να μπαίνει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αιτήματος για παραλαβή από συγκεκριμένο σημείο εκτός στάσεων.»
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέματα, Εμπορικός Σύλλογος Πλατανιά,themata, eborikos syllogos platania