Συνάντηση του εμπορικού συλλόγου Πλατανιά με τα ΚΤΕΛ για ζητήματα δρομολογίων και μεταφορών

Συνάντηση στα γραφεία των ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Πλατανιά «Ιάρδανος» και του νομικού εκπροσώπου των ΚΤΕΛ. Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων και επαφών που πραγματοποιεί ο εμπορικός σύλλογος Πλατανιά με στόχο την αναβάθμιση του Πλατανιά.

Κατά

τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκ νέου ζητήματα δρομολογίων και μεταφορών στο δήμο Πλατανιά, τα οποία έγιναν όλα αποδεκτά, με τα ΚΤΕΛ από πλευρά τους να ενημερώνουν τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Πλατανιά ότι ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες σχετικά με το ζήτημα της διαδημοτικής συγκοινωνίας ενώ υπογραμμίστηκε ότι «είμαστε δίπλα στο δήμο Πλατανιά έχουμε την τεχνογνωσία και την ικανότητα να το εκτελέσουμε».

Στην συνέχεια για το αίτημα που έχει κατατεθεί για αύξηση των δρομολογίων η πλευρά του ΚΤΕΛ τόνισε ότι «είναι ένα ζήτημα που κάθε φορά μελετάται και όσο αφορά την συγκεκριμένη αίτηση θεωρείται ότι θα αυξηθούν τα δρομολόγια ανάλογα και την ζήτηση που υπάρχει από το επιβατικό κενό. Ακόμα αναμένεται να εγκατασταθεί και σύστημα QR code με το οποίο οι πελάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια με σκοπό να εξυπηρετείται άμεσα και καλύτερα το επιβατικό κενό».

Από την πλευρά του ο Άγγελος Κοτσιφάκης δήλωσε ότι «σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προσφέρουμε ένα καλύτερο τουριστικό προϊόν. Ήδη έχουμε θέσει κάποια ζητήματα όπως για παράδειγμα το ζήτημα της κατάστασης των στάσεων όπου και ενημερωθήκαμε ότι ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου. Ακόμη ένα άλλο μεγάλο θέμα που θέλουμε την άποψη της είναι η εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και πως μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε.

Η πλευρά του ΚΤΕΛ τόνισε ότι «υπάρχει πάντα θέληση να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν κάποιες δυσκολίες. Τα λεωφορεία μας έχουν τις υποδομές για να μπορούν να μεταφέρουν και να επιτρέψουν με ευκολία την επιβίβαση ατόμων με αναπηρία. Είμαστε πάντα κοντά στην κοινωνία. Παράλληλα όμως χρειάζεται και ο σεβασμός από τους συμπολίτες είτε επισκέπτες είτε πολίτες και να επιτρέπουν χωρίς να παρκάρουν παρανόμως σε σημεία που εμποδίζουν την επιβίβαση και την αποβίβαση από τα λεωφορεία ατόμων με αναπηρία. Να επισημάνουμε ότι αυτό το πρόβλημα προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και έχουμε κάνει και τις σχετικές αναφορές ».

Τέλος ο κ. Βεργανελάκης έθεσε πρόταση για έναρξη δρομολογίου στον πάνω Πλατανιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τον εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ να απαντάει ότι «θα δρομολογηθεί διότι ο στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, Πλατανιά, ΚΤΕΛ,synantisi, platania, ktel