Στις μεγάλες τουριστικές μονάδες η μερίδα του λέοντος στις χρηματοδοτήσεις – Ζητούν δίκαιη αντιμετώπιση τα τουριστικά καταλύματα

Εκτός των χρηματοδοτικών προγραμμάτων τίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών καταλυμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού με αποτέλεσμα αυτές να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές ταχύτητες της κούρσας του τουρισμού.

Στην εσπερίδα που πραγματοποίησε απόψε η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων ΑΠΤΕΡΑ, τονίστηκε ο βαθμός αποκλεισμού των τουριστικών καταλυμάτων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος ανεφερε:

“Θελουμε να δείξουμε στα μέλη μας τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν

οι οποίες δυστυχώς είναι πενιχρό. Πρέπει η πολιτεία να ενσκήψει στο ζήτημα και να το αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σύνεση και δικαιοσύνη, γιατί όπως είναι τώρα τα πράγματα επιχορηγούνται μόνο οι μεγάλες τουριστικές μονάδες 4 και 5 αστέρων. Ο τουρισμός αυτός ναι μεν χρειάζεται αλλά δεν είναι ο τουρισμός με τον οποίο αναδείχτηκε η Ελλάδα, ούτε είναι ο τουρισμός που ταιριάζει σε μια μικρή χώρα της Ε.Ε που έχει σκληρό νόμισμα.

Οι χρηματοδοτήσεις είναι απαραίτητες γιατί η τουριστική αγορά καλπάζει κάθε χρόνο, κάθε χρόνο το κέρδος μας μειώνεται εξαιτίας των τεκτονικών αλλαγών που γίνονται στον κόσμο και όμως μας έχουν εχουν πετάξει τελείως έξω από τα χρηματοδοτικα προγράμματα.”

Η άνιση αυτή αντιμετώπιση συμβαίνει την ίδια ώρα που η κίνηση στα τουριστικά καταλύματα κατέγραψε αύξηση με.τους επισκέπτες να δείχνουν προτίμηση σε αυτού του είδους τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Οπως δηλωσε ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, καθηγητής χρηματοοικονομικής διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σε.ερευνα που διεξήχθη καταγράφηκε για τα τουροστικα καταλύματα, τις βίλες και τη βραχυχρόνια μίσθωση, αύξηση συνολικής αποδοτικότητας στο 36,5% ενώ για τα ξενοδοχεία στο 58,9%. “Θα είναι μια ακόμα χρονιά δυναμική. Οι τουρίστες όπως έδειξε η μελέτη θέλουν την ανεξαρτησία τους, θέλουν να πάνε στα καταλύματα να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα, να επιλέξουν τι θα φανε κλπ.γι αυτό και προτιμούν τα καταλύματα αυτά.” τόνισε ο κ. Ζοπουνίδης.

Τ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα