Στη Σούδα μεταφέρθηκαν οι 114 μετανάστες από την Αγία Γαλήνη

Σε κτίριο που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας μεταφέρθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι 114 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν νότια των Χανίων τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι μετανάστες ήταν αδύνατον να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Καλαθά καθώς ήταν πολλοί και υπάρχουν ακόμη μετανάστες από την προηγούμενη φορά.

Συγκεκριμένα με λεωφορεία από την Αγία Γαλήνη στο λιμάνι της Σούδας μεταφέρθηκαν οι 105 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί από το φορτηγό πλοίο ενώ οι υπόλοιποι

9 που δεν κατόρθωσαν να αποβιβαστούν από το φορτηγό πλοίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποβιβάστηκαν κατευθείαν στην Σούδα σήμερα το πρωί.

Οι 114 μετανάστες εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα σε ακυβέρνητο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου.

Μάλιστα ένας άντρας, αραβικής καταγωγής έστειλε μήνυμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 24/2 στο Flashnews.gr και όπως διαπιστώθηκε με την βοήθεια του google translate ενημέρωνε ότι σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου είχε μείνει ακυβέρνητο το σκάφος με 100 περίπου μετανάστες μεταξύ των οποίων ήταν και ο αδελφός του και καλούσε σε βοήθεια γιατί κινδύνευαν.

Το αρχικό μήνυμα που εστάλη στο Flashnews.gr

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον θάλαμο επιχειρήσεων δίδοντας το ακριβές στίγμα, όπως το κοινοποίησε ο άντρας, καθώς και τηλέφωνο ενός επιβαίνοντα στο σκάφος ο οποίος ομιλεί την ελληνική γλώσσα.

Από το Λιμενικό υπήρξε ενημέρωση πως δεν μπορούσαν να επέμβουν καθώς η συγκεκριμένη περιοχή ήταν εκτός των ορίων της Ελληνικής δικαιοδοσίας αλλά θα ενημέρωνε τις αρχές της Αιγύπτου και της Λιβύης.

Μετά από αρκετή ώρα οι 114 τελικά, μετανάστες διασώθηκαν επιβιβαζόμενοι στο CELSIUS LONDON και μεταφέρθηκαν στην Αγία Γαλήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα