Στα λευκά τα ορεινά της Κρήτης – Μηχανήματα από νωρίς ανοίγουν δρόμους στα ορεινά

Το πέρασμα της χθεσινής κακοκαιρίας κάλυψε με το λευκό πέπλο της τις ορεινές περιοχές του νησιού.

Η συνεχής χιονόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να το στρώσει σε περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο, χωρίς ωστόσο να έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, στον δρόμο προς Ομαλό το χιόνι έχει φτάσει σε ύψος περίπου τα 20 εκατοστά. Τα μηχανήματα αρχίζουν τον εκχιονισμό και θα ανοίξουν το οδικό δίκτυο μέχρι το σημείο που φτάνει για το καταφύγιο Καλλέργη.

Παράλληλα, έχει προμηθευτεί ο δήμος Πλατανιά αλάτι από την περιφέρεια Κρήτης

για να ρίξει στο οδικό δίκτυο Μεσαύλια – Κακόπετρος προκειμένου να αποφευχθεί ο παγετός.

Τέλος λόγω των καιρικών συνθηκών παραμένουν κάποια προβλήματα διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο του Κολυμβαρίου με Σκουτελώνα και στον Πλατανιά.

Στον δήμο Αποκορώνου, δεν υπάρχει προς το παρόν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιάνακη, πρόβλημα πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Όπου χρειάζεται στην Κρήτη παρέμβαση για τον εκχιονισμό έχουν σταλεί μηχανήματα και της περιφέρειας που σε συνεργασία με μηχανήματα των δήμων αποκαθιστούν την πρόσβαση στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Γιώργο Τσαπάκο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, τα μηχανήματα εργάζονταν χθες στ’ Ανώγεια μέχρι τις 22.30 το βράδυ προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο. Σήμερα το πρωί έχουν πιάσει πάλι δουλειά όπου υπάρχει ανάγκη στις ορεινές περιοχές του νησιου.

Δείτε εικόνες από τα χιονισμένα ορεινά της Κρήτης

Τ.Λ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτης – Μηχανήματα,kritis – michanimata