Στα γιορτινά της η 115 Π.Μ. στα Χανιά – Εκδήλωση για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτο)

Σε εορταστικό κλίμα, με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8/11, η εκδήλωση για τη γιορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων.

Το πρωί της Τετάρτης, οι εγκαταστάσεις της μονάδας «έβαλαν» τα γιορτινά τους και υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου, μεταξύ τους και εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και πολιτικών και τοπικών φορέων. Ο επίσημος εορτασμός του προστάτη Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Κισάμου Σελίνου, Αμφιλόχιο, συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης

Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Τους ύμνους για τη δοξολογία, απέδωσε κλιμάκιο της χορωδίας του συνδέσμου Ιεροψαλτών ν. Χανίων, «Γεώργιος ο Κρης».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για την εορτή του προστάτη, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι:

«Χρέος μας και διαρκής μας στόχος αποτελεί η διατήρηση της Αεροπορίας μας στην κορυφή της παγκόσμιας αεροπορικής ελίτ, πιστοί στον όρκο που δώσαμε στη γαλανόλευκη και στο σύμβολο της πίστης μας, αλλά και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αθάνατων νεκρών μας, επιβεβαιώνοντας ότι η θυσία τους δεν ήταν ούτε άδικη ούτε ανώφελη. Η απώλεια ανδρών επιφανών μας θωρακίζει, μας δυναμώνει και μας πεισμώνει να συνεχίσουμε το έργο τους με περισσότερη ένταση και προσήλωση, για μία Αεροπορία που θα αποτελεί πάντα το ισχυρότερο εχέγγυο για την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας».

Με το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους χώρους της έκθεσης, η οποία περιείχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό αεροσκαφών και ασκήσεων, εκθέματα συστημάτων, οπλικών και ηλεκτρονικών μέσων καθώς και αριθμός στρατιωτικών οχημάτων και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η έκθεση αεροσκαφών και υλικών στην μονάδα θα είναι ανοιχτή για το κοινό τελευταία ημέρα σήμερα, μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα