Στα Χανιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη (φωτο)

Διήμερη επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιεί από σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 110ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το σημερινό πρόγραμμα της κυρίας Σακελλαροπούλου περιλάμβανε το μεσημέρι ιδιωτική επίσκεψη σε επιχείρηση του νομού Χανίων και το απόγευμα

επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους της πινακοθήκης όπου φιλοξενείται η έκθεση του Κωνσταντίνου Βολανάκη «Νόστος της θάλασσας, έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη». Πρόκειται για 57 ελαιογραφίες του «πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας» οι οποίες θα εκτίθενται στην πινακοθήκη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης πίνακες που ανήκουν στο Αρχηγείο Ναυτικού, τη Βουλή των Ελλήνων και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο τέλος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της πινακοθήκης τις εντυπώσεις της από την ξενάγηση αναφέροντας ότι πρόκειται για «μια απόλαυση για τον επισκέπτη και μια ευκαιρία γνωριμίας με τη μεγάλη ζωγραφική για τις νεώτερες γενιές»

Θυμίζουμε ότι η κα Σακελλαροπούλου θα παρίσταται στις αυριανές επετειακές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:

Στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θεία Λειτουργία – μνημόσυνο (07:30) και επίσημη δοξολογία (11:00). Θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει την έπαρση της σημαίας. Την ίδια στιγμή θα πραγματοποιηθεί διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει στο χώρο
του λιμανιού.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα