Σούπα μπρόκολο βελουτέ με τσένταρ

Υλικά1 κ. σ. βούτυρο1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 μεγάλες λευκές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου1/2 κ. γλ. αλάτι6 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου3 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα3 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο2 κ. σ. αλεύρι1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΕκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 2

Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση,

στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.

Βήμα 3

Χτυπήστε τις πατάτες και το ζωμό με ένα μπλέντερ μέχρι τη συνοχή που επιθυμείτε.

Βήμα 4

Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και το γάλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά και μαγειρέψτε για 5- 7 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να γίνει al dente.

Βήμα 5

Ανακατέψτε το τυρί με το αλεύρι και προσθέστε στη σούπα 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει πριν προσθέσετε την επόμενη δόση. Αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και περισσότερο αλάτι κατά βούληση.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα