Σοκ στο Παρίσι: Άνδρας πέθανε μετά από απανωτά ηλεκτροσόκ -Αστυνομικοί τον χτύπησαν 10 φορές με taser

Έξι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το taser κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που επικαλείται η εισαγγελία, αναφέρει το ρεπορτάζ της γαλλικής «Figaro».

Ο 30χρονος άνδρας πέθανε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου σ3ε νοσοκομείο του Παρισιού, όπου είχε εισαχθεί την Πέμπτη, αφού δέχθηκε περίπου 10 ηλεκτροσόκ από τέιζερ όταν τον σταμάτησε η αστυνομία στο Μονφερμίλ, όπως μετέδωσε το AFP από την εισαγγελία του

Μπομπινί.

Έξι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που επικαλείται η εισαγγελία, έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση του taser, από ένα σύνολο 18 αστυνομικών που επενέβησαν σε ένα παντοπωλείο στο Μονφερμίλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να συλλάβουν τον άνδρα, ο οποίος ήταν «υπερενθουσιώδης» και «επιθετικός», αναφέρει η πηγή.

Ο άνδρας βρισκόταν σε κώμα από τότε που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έπειτα από τηλεφώνημα στην αστυνομία από παντοπώλη στο Μονφερμίλ, ο οποίος κατήγγειλε ένα «παθολογικό, επιθετικό και απειλητικό άτομο», το οποίο δεν φαινόταν να βρίσκεται σε φυσιολογική ψυχολογική κατάσταση, ανέφερε η πηγή, παραθέτοντας τον απολογισμό της αστυνομίας.

Έρευνες για το τραγικό περιστατικό στο Παρίσι
Η πρώτη ομάδα αστυνομικών παρενέβη και δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο δάχτυλο και στο πρόσωπο, συνέχισε η πηγή. Στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν επανειλημμένα πιστόλι taser, ώστε να ακινητοποιήσουν τον άνδρα με ηλεκτροσόκ.

Μετά τη σύλληψή του, ο άνδρας υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα