Σφακιά: Έντονη διαμαρτυρία για την «γιορτή Σφακιανής πίτας» στην Θεσσαλονίκη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αστερουσίων Θεσσαλονίκης εστάλει από τον Δήμο Σφακίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας Σφακίων και Ενώσεις Σφακιανών για την διοργάνωση της «1ης γιορτής Σφακιανής πίτας» από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:

«Με προβληματισμό γίναμε αποδέχτες στα Σφακιά της διαφημιστικής σας

αφίσας, η οποια προωθεί την 1η Γιορτή Σφακιανής πίτας στη φίλη Μακεδονία.

Ως Δήμος Σφακίων, αλλά και ως τοπική κοινωνία θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας απέναντι στην εν λόγω διοργάνωση.

Η Σφακιανή πίτα συνιστά ξεκάθαρα τοπικό έδεσμα των Σφακίων και δικαιωματικώς θεωρούμε ότι ο τόπος μας διαθέτει το προνόμιο προβολής της.

Θα σας παρακαλούσαμε να απέχετε από την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης ή τουλάχιστον από τη χρησιμοποίηση του τίτλου αυτού , σεβόμενοι ως πολιτιστικός άλλωστε Σύλλογος, το όνομα που φέρει αυτό το έδεσμα αλλά και τον τόπο που το γέννησε.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να σας φιλοξενήσουμε στη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων, που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας κάθε καλοκαίρι επί εννέα πλέον συναπτά έτη , με πρωταγωνίστρια την Σφακιανή πίτα, καθώς και να λάβουμε μέρος σε αντίστοιχες εκδηλώσεις της ιδιαίτερης πατρίδας σας που να φέρουν το όνομα από τοπικές σας συνταγές και προϊόντα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφακιά, Έντονη, Σφακιανής, Θεσσαλονίκη,sfakia, entoni, sfakianis, thessaloniki