Σε απευθείας ανάθεση η στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Πού αναμένεται να στεγαστεί

Στη διαδικασία μίσθωσης ακινήτου με απευθείας ανάθεση προσφεύγει ο δήμος Χανίων για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα ο χώρος ο οποίος στεγάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στην οδό Περίδου, ανήκει στη Μονή Γουβερνέτου η οποία έχει ζητήσει να απομακρυνθεί η δομή από το κτίριο μέχρι τις 31/12/2023.

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, μετά και τις δυο δημοπρασίες για τη μίσθωση ακινήτου που βγήκαν άγονες, ο δήμος Χανίων, εκ των πραγμάτων οδηγείται στη λύση της απευθείας ανάθεσης.

Το ακίνητο

έχει βρεθεί και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κ. Σφακιανάκη και Γρηγορίου Ε’ 52. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πρώτα θα εξεταστεί από την επιτροπή εκτίμησης ακινήτου για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του ακινήτου.

Η μίσθωση θα οριστεί στα 8 έτη αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δικαίωμα παράτασης για άλλα 6 χρόνια.

Ο Δήμος Χανίων, θα μπορεί να εγκαταλείψει αζημίως το ακίνητο πριν λήξει η σύμβαση, σε περίπτωση που αποκτήσει δικό του ακίνητο, το οποίο θα μπορεί να καλύψει την ανάγκη που εκπληρώνει το μίσθιο και σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν τύχει αδειοδότησης για τη λειτουργία που το προορίζει.

Να σημειωθεί ότι η δομή εξυπηρετεί σήμερα 500 νοικοκυριά που κατοικούν καλύπτοντας πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των ευπαθών ομάδων και εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοινωνικού Παντοπωλείου – Πού,koinonikou pantopoleiou – pou