Σε αναβρασμό οι γονείς του 2ου γουμνασίου και ΓΕΛ Χανίων για το πειραματικό Λύκειο

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Χανίων, το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου με θέμα το ενδεχόμενο μετατροπής Γενικού Λυκείου σε πειραματικό, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις σχολικές κοινότητες και στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στις αρχές του μήνα και έπειτα από έντονη διαμαρτυρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, η Υφυπουργός Παιδείας,

Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε ανακοινώσει την ακύρωση της όλης διαδικασίας ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στο Δήμο Χανίων. Ωστόσο, έπειτα από την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αμπελά, το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα, προκαλώντας ακόμη μία φορά τις αντιδράσεις σχολικών κοινοτήτων.

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Χανίων, με την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, τίθενται αντίθετοι στην οποιαδήποτε μετατροπή σχολικής μονάδας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική».

Ο Σύλλογος Γονέων 2ου ΓΕΛ σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Τα αιφνιδιαστικά γεγονότα των τελευταίων ημερών γύρω από τη μετατροπή του 2ου ΓΕΛ Χανίων σε πειραματικό μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει σχετικά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί μια τέτοια ενέργεια η οποία στην πραγματικότητα καταργεί ένα σχολείο στο κέντρο του αστικού ιστού. Συντασσόμαστε πλήρως με τις αντιδράσεις που δικαίως έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς μια τέτοια προοπτική, πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι θίγει συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης των Χανίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
2ου, ΓΕΛ Χανίων, Λύκειο,2ou, gel chanion, lykeio