Πρόσφατη συνάντηση του Εμπορικού συλλόγου Πλατανιά με τη δημοτική αρχή

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πλατανιά με τον αντιδήμαρχο Μαλακονάκη Μανώλη πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος: “Τον ευχαριστούμε για τα παρακάτω θέματα που συζητήσαμε αλλά και το ποσό σημαντικό είναι να πορευόμαστε ως Εμπορικός Σύλλογος με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Έγινε ανασκόπηση για τα βήματα και τις τέσσερις συναντήσεις που κάναμε ως εμπορικός σύλλογος αλλά και με τον κύριο Δασκαλάκη Κώστα που υπάγεται στην διεύθυνση περιβάλλοντος

και πράσινου έτσι ώστε να καταλήξουμε στην συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Μαλακονακη Μανώλη.

Εγκρίθηκε τοποθέτηση 15 μικρών κάδων όπου για αυτό θα γίνει μελέτη από τον Δήμο και την τεχνική υπηρεσία έτσι ώστε να περάσει στην εγκατάσταση αυτών. Να σημειωθεί ότι η θέση του εμπορικού συλλόγου αλλά και των επιχειρήσεων του Πλατανιά γενικά είναι ότι θα πρέπει να στηρίξει αυτή την τοποθέτηση των νέων μικρών κάδων και να μην τους μετακινούν από εκεί που θα τοποθετηθούν.

Εγκρίθηκε η δεύτερη αποκομιδή σκουπιδιών τις απογευματινές ώρες έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των σκουπιδιών που έχουν  μαζευτεί. Επίσης ισχύει κανονικά νωρίς το πρωί η πρώτη αποκομιδή σκουπιδιών που θα γίνεται και αυτή κανονικά.

Έγινε αίτηση να υπάρξει συχνότερη καθαριότητα (σκουπίσματος) με δεύτερο άνθρωπο μέσα στην ημέρα έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα στο σύνολο του Πλατανιά.

Έγινε αίτηση να τοποθετηθεί κάδος ανακύκλωσης μπουκαλιών στην πλατεία του Πλατανιά έτσι ώστε τα μαγαζιά να μπορούν να πετάνε τα γυάλινα μπουκάλια εκεί και να υπάρξει αποσυμφόρηση των υπολοίπων σκουπιδιών. Επίσης αν κάποιος/κάποια μπορεί να υπόδειξη που αλλού μπορεί να μπει μεγάλος κάδος ανακύκλωσης για γυαλιά να επικοινωνήσει μαζί μας. Περαιτέρω κάθε μαγαζί αν θέλει μπορεί να ζητήσει κάδο κίτρινο για να ανακυκλώνει τα γυάλινα. Επικοινωνία με εμάς για να βοηθήσουμε στην αίτηση προς τον Δήμο.

Είχαμε αιτηθεί να υπάρξει υδροφόρο για να καθαρίζει τα πεζοδρόμια όπου αυτό απορρίφθηκε.

Μέσα στον μήνα Μάρτιο ο δήμος θα βρεθεί με τον εξωτερικό συνεργάτη που έχει τοποθέτηση στις καθαριότητες έτσι ώστε να εντάξει τα έξτρα που έχουν ζητηθεί.

Τοποθετήσαμε το ζήτημα για άτομα που δεν έχουν δουλειά και ψάχνουν όπου μέσα στον επόμενο μήνα Απρίλιο θα ανοίξουν θέσεις για 2μηνη -6μηνη πρόσληψη. Μόλις ενημερωθούμε θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Συζητήσαμε για το πρόβλημα που υπάρχει για επιχειρήσεις και ιδιώτες καθώς δεν έχουν που να πετάξουν τα σκουπίδια τους, δυστυχώς τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει άμεση λύση καθώς δεν μπορούν να τοποθετηθούν κάδοι πάνω στον δρόμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και δεν υπάρχουν εσοχές στα πεζοδρόμια για να μπουν. Πραγματικά στην συζήτηση αυτή προσπαθήσαμε να βρούμε προτάσεις εκτός των παραπάνω για αυτό ζητάμε από τους ιδιώτες αλλά και τις επιχειρήσεις να μας πουν τις τεκμηριωμένες λύσεις που προτείνουν.

Καταλήξαμε και προτείνουμε να γίνει συνεργασία του εμπορικού συλλόγου και του κόσμου των επιχειρήσεων του Πλατανιά. Αυτή η συλλογική ιδιωτική πρωτοβουλία προτείνει να υπάρξει άνθρωπος με αμάξι εκτός του δήμου όπου θα καθαρίζει και θα κάνει αποκομιδή των σκουπιδιών. Εφόσον εγκριθεί αυτή η πρόταση θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει την οικονομική του πρόταση.

Επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση 12 Μαρτίου, 13:00 στην παλιά κοινότητα Πλατανιά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσφατη, Εμπορικού, Πλατανιά,prosfati, eborikou, platania