Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων: 1 στα 4 παιδιά θα κληρωθεί – Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Στις 17 Απριλίου 2024 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην κλήρωση εισαγωγής στα Πειραματικά σχολεία. Για τις εβδομήντα δύο (72) θέσεις στην Α΄ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων υποβλήθηκαν 301 αιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα κληρωθεί ένα στα τέσσερα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα η αναλογία θέσης προς αιτήσεις είναι 1/4,18. Σύμφωνα με τον αριθμό αιτήσεων το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων κατατάσσεται στην 9η θέση πανελλαδικώς επί 95 σχολείων ―αμέσως μετά τα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων, Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη χρονιά που λειτούργησε το σχολείο ως Πειραματικό η αναλογία θέσης προς αριθμό αιτήσεων ήταν 1/1,62, την δεύτερη χρονιά 1/2,87 και πέρσι 1/3,71.

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου ο προσωρινός κατάλογος υποψηφίων με αναφορά μόνο στον κωδικό της αίτησης, στον εξαψήφιο αριθμό μαθητή/μαθήτριας, στο φύλο καθώς και στις στήλες των ειδικών κατηγοριών.

Οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να ελέγξουν την ορθότητα στοιχείων των αιτήσεών τους και να προβούν σε αίτημα διόρθωσης προς την Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης Εξετάσεων και Κλήρωσης μέσω της σχολικής μονάδας.

Προθεσμία υποβολής αιτημάτων διόρθωσης από Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.

Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων θα οριστικοποιηθεί και θα αναρτηθεί την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα