Παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου οι εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων

Η παραίτηση και των δύο έρχεται με φόντο τις ιδιαίτερα δυσμενείς για το ΓΝΑΝ και τη δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, που οδηγούν το κεντρικό Νοσοκομείο το νομού σε υποβάθμιση.

Σταγόνα που ξεχείλισε το «ποτήρι» της υπομονής τους απετέλεσε η προχθεσινή προκήρυξη από το υπουργείο Υγείας δύο θέσεων αναισθησιολόγων σε βαθμό Διευθυντή Α’ για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας. Παρακάμπτοντας έτσι ουσιαστικά την απόφαση τροποποίησης που είχε λάβει την περασμένη Τετάρτη το Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου για προκήρυξη

των εν λόγω θέσεων σε βαθμό Επιμελητή προκειμένου να μην οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση το κεντρικό Νοσοκομείο του Λασιθίου, κάτι που θα επηρεάσει τη λειτουργία και των άλλων τριών ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, και στο κείμενο της παραίτησής τους που έχουν αποστείλει προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι εξελίξεις αυτές «προκαλούν διάλυση σε όλο το χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου και οδηγούν στο άτυπο ‘κλείσιμο’ του ΓΝΑΝ». Σημειώνουν δε ότι «με δεδομένο ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποφευχθεί αυτή η πολύ αρνητική εξέλιξη, αλλά από την πλευρά σας δεν ελήφθησαν υπόψιν οι επισημάνσεις μας και αγνοήθηκαν τρεις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ., υποβάλουμε την παράιτηση μας από μέλη του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραιτήθηκαν, Δ Σ, Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου,paraitithikan, d s, diasyndeomenon nosokomeion lasithiou