Νοσοκομείο Χανίων: 4ωρη στάση εργασίας σήμερα, Παρασκευή

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, με ανακοίνωσή του δήλωσε πως συμμετέχει στην 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. στην Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι «για την αδικία που γίνεται σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται με Ελαστικές Σχέσεις Εργασίας».

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων:

«Σε ένα σύστημα υγείας όπου μόνο η καλή θέληση των εργαζομένων

το κρατάει όρθιο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη βαρίδι στο ήδη εξαντλημένο προσωπικό.

31/12/23 λήγουν οι συμβάσεις του επικουρικού πλην ιατρών προσωπικού που ουσιαστικά αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο του Νοσοκομείου Χανίων

Οι άνθρωποι αυτοί που επί χρόνια πλέον εργάζονται, πολλοί εξ αυτών από το 2017-2018 καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς πλέον ανάγκες του νοσοκομείου. Οι άνθρωποι οι οποίοι κλήθηκαν να ενισχύσουν το σύστημα υγείας σε πολύ δύσκολες συνθήκες τα χρόνια της πανδημίας ,να παλέψουν για να παραμείνει όρθιο το ΕΣΥ.

Στην διάρκεια της πανδημίας αλλά και αμέσως μετά και έως πριν από λίγες ημέρες οι εκάστοτε υπουργοί υπόσχονταν μονιμοποίηση μέσω προκηρύξεων. Λίγες ημέρες πριν δια στόματος υπουργού υγείας υπήρξε υπόσχεση για άλλη μια φορά, για ανανέωση ενός έτους έως ότου οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των προκηρύξεων που τρέχουν και την απορρόφηση του υπόλοιπου προσωπικού με νέες προκηρύξεις που θα ανακοινωθούν

Αντί αυτού βγήκε σε δημόσια διαβούλευση την περασμένη Παρασκευή το σχέδιο νόμου προς ψήφιση με το οποίο η ανανέωση θα είναι για έξι μήνες για την πλειονότητα του επικουρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και τρείς μήνες για το προσωπικό που κλήθηκε προς αντικατάσταση συναδέρφων που τελούσαν σε καθεστώς αναστολής, δύο χρόνια πριν. Και δύο μήνες οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές!

Η ρύθμιση αυτή είναι δυσμενής για τους εργαζόμενους αλλά και για το ίδιο το σύστημα υγείας. Καλλιεργεί την ανασφάλεια στους συμβασιούχους, τους διαχωρίζει, τους διχάζει. Δίνει άλλη μία κλωτσιά σε όλους αυτούς που πριν λίγα χρόνια υμνούσε. Οι χιλιάδες παραιτήσεις κάτι πρέπει να λένε για την κοινωνία.

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας με την απαξίωση του από την κυβέρνηση δεν ανεχόμαστε να προστεθεί άλλο ένα, και ειδικά όταν αφορά προσωπικό που έχει δείξει και αποδείξει την αφοσίωση του στον άνθρωπο που νοσεί ή πάσχει.

Την Παρασκευή 8/12/23, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου είναι προγραμματισμένη πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας 10πμ-3μμ με συγκέντρωση στα κατά τόπους νοσοκομεία

Στα Χανιά συγκέντρωση στην Πύλη του Νοσοκομείου Χανίων στις 11πμ να διαμαρτυρηθούμε για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και όχι στην κοροϊδία.

Η μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σύμβασης εργασίας μας αφορά όλους!»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοσοκομείο Χανίων, 4ωρη, Παρασκευή,nosokomeio chanion, 4ori, paraskevi