Νοσοκομείο Χανίων – Ψυχιατρικό τμήμα: Εφημερίες από ιδιώτες ψυχίατρους καθώς έμεινε μόνος ο….διευθυντής

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρούς ΕΣΥ είναι το άμεσο θέμα που καλείται να λύσει ο εκ νέου (έστω και μετά από αρκετά χρόνια) υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ένα απο τα πολλά παραδείγματα είναι το ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Χανίων όπου έχει απομείνει – ουσιαστικά – μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός ΕΣΥ ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη διευθυντή του….εαυτού του.

Και αυτό γιατί ο δεύτερος ειδικευμένος γιατρός που υπάρχει τυπικά, αφενός είναι σε αναρρωτική άδεια

και αφετέρου έχει ζητήσει άδεια ανατροφής τέκνου.

Μετά από αίτημα του διευθυντή του ψυχιατρικού τμήματος, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και ενέκρινε την εισήγηση του Διοικητή Γιώργου Μπέα για την συνεργασία με δυο ιδιώτες ψυχιάτρους προκειμένου να πραγματοποιούν οκτώ 24ωρες εφημερίες κάθε μήνα ο καθένας και για χρονικό διάστημα τριών μηνών με επέκταση για άλλους τρεις μήνες.

Η σχετική απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου πρέπει να εγκριθεί και από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία η αμοιβή των ιατρών για την 24ωρη εφημεριακή απασχόληση ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ ανα εφημερία και όπως αναφέρει η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου θα δεσμευθούν πιστώσεις ύψους 12.000 ευρώ για κάθε έναν ιατρό για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών.

Δείτε την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Χανίων

ΡΚ5Ρ46907Τ-ΣΤ2Λήψη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοσοκομείο Χανίων – Ψυχιατρικό, Εφημερίες,nosokomeio chanion – psychiatriko, efimeries