Νέα σπουδαία νίκη για τα Χανιά! Διπλό στην Καλλιθέα

Η φετινή ομάδα έδειξε για ακόμα μια Κυριακή από το μέταλλο πρωταθλητισμού που είναι φτιαγμένη και μετά την Καλαμάτα και τον Ιωνικό, πήρε το σκαλπ και της Athens Kallithea κερδίζοντας το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι!

Και αν αναλογιστεί κανείς πως τα Χανιά όχι μόνο έκαναν το απόλυτο στα ντέρμπι του πρωταθλήματος αλλά και εκτός Κρήτης,

δείχνουν ξεκάθαρα γιατί είναι, μέχρι τώρα, η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Η νίκη επί της Athens Kallithea όχι μόνο έφερε τα Χανιά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά πλέον βρίσκονται στο +3 από την Καλαμάτα και το +4 από την σημερινή τους αντίπαλο.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τα Χανιά με 4-3-3 στην Καλλιθέα και δίχως εκπλήξεις στην σύνθεση της ομάδας του ενώ για πρώ
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν εκπλήξεις με τα Χανιά να παίζουν με το γνώριμο 4-3-3: Ο Καλογεράκης είναι κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούν οι Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Νίκολιτς, Σίλα.

Στην μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Λεμονής, Ντίαζ, Τσέλιος και την τριάδα της επίθεσης αποτελούν οι Μανουσάκης, Μάναλης, Ελευθεριάδης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η αναμέτρηση του “Ελ Πάσο” ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τα Χανιά που κατάφεραν να βρουν γκολ στην πρώτη επίσκεψη στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 8ο λεπτό ο Μάναλης έκανε το γύρισμα από τ’ αριστερά, ο Κότσαρης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ελευθεριάδης με κεφαλιά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1 και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στην εξέδρα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της ομάδας.

Το γκολ των Χανίων αποδιοργάνωσε πλήρως τους γηπεδούχους με τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη να παίρνουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και με σωστή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στην περιοχή του Καλογεράκη.

Στο 20ο λεπτό ήρθε η ατυχία για τα Χανιά καθώς ο Χόρχε Ντίας τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει αναπροσαρμογή των πλάνων του Ταουσιάνη περνώντας στο παιχνίδι τον Τσορνομάζ.

SUPER LEAGUE 2 / ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΧΑΝΙΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Η έξοδο του έμπειρου ποδοσφαιριστή επηρέασε την μεσαία γραμμή των Χανίων που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα ωστόσο η Athens Kallithea είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας και γινόταν απειλητική μόνο μέσω στατικών φάσεων. Μέσα από κόρνερ και φάουλ έγινε απειλητική με μια κεφαλιά του Λουκίνα να καταλήγει στο δοκάρι και με την παρέμβαση του Καλογεράκη ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά αυτήν του Μαρότα στο 43′.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου προχώρησε στην πρώτη διορθωτική κίνηση καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Κατσούρρι αντί του Νίκολιτς θέλοντας να περιορίσει τον Περέιρα που ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.

Με τους γηπεδούχους ν’ αναζητούν ανοικτούς διαδρόμους προς την περιοχή του Καλογεράκη αλλά δίχως επιτυχία, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση των Χανίων να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε σαφές προβάδισμα. Με τον Μανουσάκη να είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Κότσαρη, με τον Ηρακλειώτη μεσοεπιθετικό να είναι μεταξύ των κορυφαίων του γηπέδου, τα Χανιά είχαν τον έλεγχο του κέντρου και εκείνος ήταν που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο όταν το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Κότσαρης.

Οι γηπεδούχοι απειλούσαν ξανά μόνο μέσα από στατικές φάσεις και αυτό συνέβη στο 58′ και το 67′ με τους Λουκίνα και Σίλβα ν’ αστοχούν ενώ ο Βραζιλιάνος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ και αφού είχε εξουδετερωθεί ο Καλογεράκης.

Όπως ήταν φυσιολογικό στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, έπεσε ο ρυθμός του κάτι που λειτούργησε υπέρ των Χανίων αφού έχοντας το προβάδισμα μπορούσαν να διαχειριστούν απόλυτα το 0-1.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να γίνουν περισσότερο επιθετικοί παρότι ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε στο παιχνίδι όποιον επιθετικό είχε στον πάγκο του δίχως ωστόσο αυτό να λειτουργήσει υπέρ της Athens Kallithea.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης από την πλευρά του φρέσκαρε την 11αδα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο Κόλα, Μάνο και Μπράγκα. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Χανίων και στο 80′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Μάνο να κάνει το πλασέ και την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Διαιτητής: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Στάικος (Λάρισας), Στεφανής; (Καρδίτσας)

Athens Kallithea (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας (46′ Μουστακόπουλος), Μαρότα, Ουές (82′ Βερντάινεν), Κυνηγόπουλος (57′ Ιωαννίδης), Ρομαό, Ματίγια, Περέιρα (64′ Σίλβα), Ντεμέτριους, Βασιλόγιαννης (46′ Μανθάτης), Λουκίνας.

Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς (46′ Κατσούρρι), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σιλά, Λεμονής, Τσέλιος (79′ Έντγκαρ), Ντίας (22′ λ.τ Τσορνομάζ), Ελευθεριάδης (66′ Κόλα), Μανουσάκης, Μάναλης (79′ Μάνος).

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα