ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ – Πυροσβεστική Χανίων: Μεγάλη άσκηση για επιπτώσεις καταστροφικού σεισμού (φωτο – βίντεο)

Άσκηση μεγάλης κλίμακας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16/11 στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ στα Καθιανά Ακρωτηρίου, οι οποίες επλήγησαν από πολύ ισχυρό σεισμό.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε πολλαπλά συμβάντα τα οποία ξεκίνησαν να αντιπετωπίζει η ομάδα πυρασφάλειας της ΜΟΒΙΑΚ μέχρι την άφιξη των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με επικεφαλής τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Χανίων Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη.

Αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, στις

εγκαταστάσεις σήμανε συναγερμός και με την καθοδήγηση της ομάδας πυρασφάλειας όλοι οι εργαζόμενοι βγήκαν από τα κτίρια ενώ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική καθώς είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Η ομάδα πυρασφάλειας ξεκίνησε την κατάσβεση στην οποία συνέδραμε και η πυροσβεστική.

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως σε χώρο των αποθηκών είχε καταπλακωθεί και εγκλωβιστεί εργαζόμενος, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες, ενώ λόγω της σεισμικής δόνησης εγκλωβίστηκαν και δυο εργαζόμενοι που εκτελούσαν εργασίες στην οροφή ενός κτιρίου και χρειάστηκε η επέμβαση του ειδικού βραχιονοφόρου οχήματος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την στιγμή του μεγάλου σεισμού συνέβη και σφοδρή σύγκρουση δυο αυτοκινήτων με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ενός ατόμου, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες με την χρήση των υπερσύγχρονων ηλεκτρικών διασωστικών σειρών που διαθέτει η Πυροσβεστική Χανίων οι οποίες είναι φορητές καθώς λειτουργούν με μπαταρίες.

Δείτε βίντεο του Flashnews.gr με όλες τις επεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν.

Η διενέργεια της άσκησης αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της Ομάδας Πυρασφάλειας της επιχείρησης ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ. στο πεδίο, κατ’ εφαρμογή των αρμοδιοτήτων του γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα