Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση τη Τομεακής Επιτροπής στις Αρχάνες με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ στις Αρχάνες με θέμα: «Συμπεράσματα από τις Αγροτικές κινητοποιήσεις. Η νέα ΚΑΠ, η μάχη των Ευρωεκλογών και η πρόταση του ΚΚΕ» με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Στην εκδήλωση

παρευρέθηκε και ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Κωνσταντάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο Ρ. Μαρούδας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε «στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που ψήφισαν την ΚΑΠ που οδήγησαν στο ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων λόγω της υπέρογκης φορολογίας και του μεγάλου κόστους παραγωγής, στην συρρίκνωση της παραγωγής σε ολόκληρους κλάδους με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει, από πλεονασματική, ελλειμματική. Ταυτόχρονα ο λαός αδυνατεί να αγοράσει ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Για αυτό οι ήταν τόσο μαζικοί οι αγώνες που δόθηκαν στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και οι αγώνες των αγροτών όλης της Ευρώπης. Αυτοί οι αγώνες ανέδειξαν τον ρόλο των ΚΑΠ διαχρονικά, πόσο άλλαξε το ποσοστό εισαγωγών και εξαγωγών σε βάρος των αγροτών και της ποιότητας των προϊόντων.»

Ο Ρίζος Μαρούδας συνέχισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και ανέδειξε τον «ρόλο της ΕΕ που αρπάζει τους φόρους των λαών της Ευρώπης σε ποσοστό 95%, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει όταν και αν επιθυμεί.» Κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους «να καταδικάσουν και να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα κόμματα που στηρίζουν την Ευρώπη των λόμπι και των συμφερόντων τους και πάνε ενάντια στα συμφέροντα του λαού και να οργανωθούν σε Αγροτικούς Συλλόγους ώστε να προετοιμαστούν για το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και τη νέα περικοπή επιδοτήσεων με την εφαρμογή των οικολογικών σχημάτων το επόμενο διάστημα.»

Τέλος αναφέρθηκε «στην οριστική διέξοδο, τον σοσιαλισμό όπου μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό οι αγρότες μέσα στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα παράγουν ανάλογα με τις ανάγκες του λαού ποιοτικά προϊόντα.»

Στη συνέχεια έγινε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις του Μ. Καρκαβάτσου μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και της Κ. Χάουσνερ προέδρου των φίλων του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

Κλείνοντας ο Ρίζος Μαρούδας υπενθύμισε πως «κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, μόνο αυτός που δεν δόθηκε και κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν τις ευρωεκλογές και το όπλο της ψήφου που έχουν στα χέρια τους. Να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα που στήριξαν την ΚΑΠ και το ξεκλήρισμά τους και να δυναμώσουν το μόνο κόμμα που από την αρχή είπε την αλήθεια για την ΚΑΠ και την αντιπάλεψε στον δρόμο και στην Ευρωβουλή, στέλνοντας πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα