Με επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή στον Βοτανικό Κήπο από τον Δήμο Πλατανιά

​Ο Δήμος Πλατανιά, συνεχίζοντας τις πεζοπορίες στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης ” Περπατάμε και γνωρίζουμε τον τόπο μας ” , διοργάνωσε την 6η , για φέτος πεζοπορία στον Βοτανικό Κήπο Κρήτης  της Κοινότητας Φουρνέ της Δ.Ε.Μουσούρων.

Οι περιπατητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την μοναδική βιοποικιλότητα του Πάρκου και να δουν εκατοντάδες φυτά από όλο τον κόσμο, που το τοπικό μικροκλίμα ευνοεί την ανάπτυξή τους, μέσα από την περιήγηση στον Κήπο και την ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη του κ. Μαρινάκη

Πέτρο, ο οποίος περιέγραψε πώς η περιοχή, με την πανίδα και τη χλωρίδα της, ξαναγεννήθηκε κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες της , μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά πριν 20 χρόνια.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα, προσφορά των ιδιοκτητών του Βοτανικού Κήπου ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης και συντονιστής της δράσης, ευχαρίστησε τον Βοτανικό Κήπο, τον υπεύθυνο κ. Μαρινάκη Πέτρο καθώς και το προσωπικό για τη ζεστή φιλοξενία καθώς και  Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου, για τη συνεχή παρουσία του και την υγειονομική κάλυψη των συμμετεχόντων.

Η δράση των πεζοποριών ολοκληρώθηκε προσωρινά με την παραπάνω διαδρομή και θα συνεχιστεί μετά την περίοδο του Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα