Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα: Επιστολή στον Δήμαρχο για το ΕΠΑΛ Βρυσών «Ένα Επαγγελματικό Λύκειο χωρίς εργαστήρια»

Μέσα από σχετική επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αποκόρωνα, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά τα προβλήματα εξοπλισμού και ασφαλούς λειτουργίας του ΕΠΑΛ Βρυσών να τεθούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας, παράλληλα, σε ευρεία σύσκεψη, με εκπροσώπους από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, αλλά και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

«Κ. Δήμαρχε

Με

την πρόσφατη ανακοίνωση του 15μελους των μαθητών του ΕΠΑΛ Βρυσών στα ΜΜΕ αλλά και με συνάντηση μας με την κ. Διευθύντρια και παιδιά του 15μελους, μάθαμε τα σοβαρά προβλήματα του Σχολείου.

ΤΑ εργαστήρια της Μηχανολογίας είναι κλειστά γιατί δεν λειτουργούν οι τόρνοι !!! Ο μοναδικός που λειτουργεί είναι ανενεργός γιατί έχει χαλάσει ο αυτοματισμός ασφαλούς λειτουργείας.

Στον τομέα της νοσηλευτικής ακόμα περιμένουν οι μαθητές από τον δήμο το πρόπλασμα του ανθρώπινου σώματος για εκπαίδευση στην νοσηλευτική φροντίδα!!!

Τομείς δηλαδή που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εργαστήρια ,(νοσηλευτική, μηχανολογία κλπ.), τα μαθήματα διεξάγονται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο !!!

Το Σχολείο στερείται ουσιαστικά εργαστηρίων ασφαλούς λειτουργίας.

Στερείται επίσης στεγάστρου, σε μια περιοχή με τις περισσότερες βροχοπτώσεις στο νομό.

Τα ηλεκτρολογικά συχνά παρουσιάζουν προβλήματα, αφού ο πίνακας βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου. Το ενιαίο αρχικό συγκρότημα έχει διχοτομηθεί και είναι άγνωστο αν οι όποιες αλλαγές έχουν εγκριθεί από την Πολεοδομία.

Οι συχνές καθυστερημένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, αλλά και η μετέπειτα κινητικότητά τους ,που ακολουθεί το γενικό χάος και του νομού, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα τόσο προγραμματισμού, όσον και παιδαγωγικού κλίματος.

Οι μεταφορές των μαθητών αντιμετωπίζονται με προχειρότητα. Μαθητές από τ΄ Ασκύφου επιστρέφουν στα σπίτια τους δύο περίπου ώρες μετά το τέλος των μαθημάτων, ενώ και στην πρωινή έγκαιρη προσέλευση των μεταφερομένων υπάρχουν προβλήματα.

Τυχόν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των μαθητών και την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον, πρέπει να αντιμετωπίζονται με συνέχεια, συνέπεια και επιστημονική αρτιότητα, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό γύρω από τα προβλήματα εφηβείας.

Η υποστελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας ( ψυχολογικής στήριξης κλπ.) ειδικά σε ηλικίες εφηβικές στο νομό αντικατοπτρίζονται και στα προβλήματα του ΕΠΑΛ.

Οι πενιχρές επιχορηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας, δε φτάνουν για τον αναγκαίο εξοπλισμό και την ασφαλή λειτουργία του Σχολείου. Χωρίς πόρους έχουν μεταβιβαστεί όλες οι υποθέσεις που αφορούν διδακτήριά κι εξοπλισμούς του ΕΠΑΛ στους δήμους.

κ. Δήμαρχε

Η Λαϊκή Συσπείρωση σας ζητάει τα προβλήματα αυτά να είναι θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, και να προχωρήσετε άμεσα σε ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα εξοπλισμού και ασφαλούς λειτουργίας του ΕΠΑΛ Βρυσών, καλώντας εκπροσώπους από το  Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, αλλά και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα, Επιστολή, Δήμαρχο, ΕΠΑΛ Βρυσών Ένα Επαγγελματικό Λύκειο,laiki syspeirosi apokorona, epistoli, dimarcho, epal vryson ena epangelmatiko lykeio