Κρήτη: Ποια είναι τα τμήματα των παραλιών στο νησί που χαρακτηρίστηκαν ως απάτητα (φωτο – χάρτες)

«Φωτιά» φαίνεται πως πήραν οι έρευνες στους χάρτες για να εξακριβωθεί σε τι αφορά ο χαρακτηρισμός ως «απάτητες παραλίες» που ορίζεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως ήδη δημοσίευσε το Flashnews.gr, ενώ αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι ως «απάτητες παραλίες» χαρακτηρίστηκε όλη η έκταση των παραλιών που είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura, τελικά η απόφαση ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένες συντεταγμένες οι οποίες ορίζονται δίπλα σε κάθε παραλιακή περιοχή.

Ήδη αρκετοί ασχολήθηκαν με το να εντοπίσουν ακριβώς ποια

τμήματα των παραλιών χαρακτηρίστηκαν ως απάτητα μετατρέποντας τις συντεταγμένες της απόφασης από την μορφή που έχουν στον πίνακα της ΚΥΑ (ΕΓΣΑ 87) σε δεκαδική μορφή και τοποθετώντας τις σε ψηφιακό χάρτη.

Τα αποτελέσματα μάλλον θα εκπλήξουν κάποιους καθώς οι απαγορεύσεις που ορίζει η ΚΥΑ ισχύουν για μικρά τμήματα τα οποία σε ότι αφορά στην Κρήτη είναι τα εξής (οι περιοχές με κόκκινη γραμμή – ονομασίες περιοχών Natura ):

ΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ – ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ, ΟΡΜΟΣ ΛΙΒΑΔΙ – ΒΙΓΛΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΡΙΟΣ

ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ

ΔΡΑΠΑΝΟ (ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ) – ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΨΙΜΑΚΙ

ΔΥΤΙΚΑ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ (ΑΠΟ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟ ΕΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΥΡΓΟ)

ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ (ΚΟΦΙΝΑΣ)

ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ (ΚΟΦΙΝΑΣ)

ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ

ΟΡΗ ΖΑΚΡΟΥ

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΚΡΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ, ΕΛΑΣΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΣΙΔΕΡΟ (ΑΚΡΑ ΜΑΥΡΟ ΜΟΥΡΙ – ΒΑΪ – ΑΚΡΑ ΠΛΑΚΑΣ) ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα