Κίνηση πολιτών «Όραμα & Στοχοθεσία» για τον όμιλο αντισφαίρισης Χανίων

«Αγαπητά μέλη και αγαπητοί συμπολίτες,

Οι βασικοί στόχοι της λειτουργίας του «Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων» από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα είναι:

1) Να γίνει τρόπος ζωής ο αθλητισμός για τους πολίτες των Χανίων

2) Η μαζική διάδοση του αθλήματος της αντισφαίρισης στα Χανιά μας

3) Η ανάδειξη αθλητών και αθλητριών όλων των αθλητικών τμημάτων του Ομίλου, που διακρίνονται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσα από τη συστηματική αθλητική εκπαίδευση όλων των ηλικιακά κατηγοριών(εφήβων, νέων, νεανίδων,

ανδρών, γυναικών).

4) Η επίτευξη τεχνικής και αγωνιστικής αρτιότητας της μαθητιώσας νεολαίας, που έχουν ικανότητες και θέληση για το άθλημα της αντισφαίρισης αλλά και των λοιπών αθλητικών τμημάτων που προωθεί ο Όμιλος.

5) Η τέλεση οργανωμένων προπονήσεων και αθλητικών αγώνων, τόσο για τους αθλητές όσο και για τα μέλη αλλά και για τους πολίτες της πόλεως των Χανίων γενικότερα και

6) Η διατήρηση των αθλητικών ομάδων του Ομίλου σε υψηλό αγωνιστικό και ηθικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της επίτευξης της ανωτέρω στοχοθεσίας, η εκάστοτε διοίκηση του Ομίλου επιβάλλεται να επικαιροποιεί ετησίως τον «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας» του, τον οποίο οφείλουν να αποδέχονται και να τηρούν όλα τα μέλη της διοίκησης, κάθε αθλητής ή αθλήτρια, οι προπονητές, τα μέλη του Ομίλου, καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες των αθλητών.

Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την αμοιβαία συνηφθείσα σύμβαση της  1ης/3ου/1985 με συμβαλλόμενα μέλη τον « Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων» και την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ο Όμιλος έχει στη διάθεσή του τα γήπεδα του αθλήματος της αντισφαίρισης για επτά (7) ώρες ημερησίως προστιθεμένως μάλιστα κατά δύο (2) ώρες τη θερινή περίοδο.  Συνεπώς οι εναπομείνασες ώρες καθορίζονται ως «ώρες κοινού». Έτσι εάν ο  Όμιλος κάνει χρήση των επίμαχων γηπέδων απο την 11η π.μ. έως την 8η μ.μ. οι ώρες από την 8η π.μ. έως την 11η π.μ. δύναται να αποτελούν «ώρες κοινού», αλλά και προς δωρεάν χρήση στα μέλη και την αθλητική νεολαία των Χανίων.

Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι, η εκάστοτε διοίκηση επιβάλλεται να στηρίζει με κάθε ευεργετικό τρόπο, με διαφανείς διαδικασίες και αποτελεσματικότητα, την λειτουργία του Ομίλου, φέροντας όμως την απόλυτη ευθύνη για την δεοντολογική, αθλητική και αγωνιστική λειτουργία του Ο.Α.Χ.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της , επιβάλλεται να στηρίζει το έργο των προπονητών και τις προσπάθειες όλων των αθλητών, φροντίζοντας για την δημιουργία ομαλών συνθηκών προπόνησης, αλλά και τις αθλητικές ανάγκες των Χανιωτών.

Άρα η υφιστάμενη διοίκηση του Ομίλου επιβάλλεται να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της και τις προ μεσημβρίαν ώρες προς όφελος του αθλητικού αγαθού των πολιτών και αλλάζοντας την υφιστάμενη πολιτική της διοίκησης, όπου ερμητικά εμμένει, να τις διατηρεί κλειστές για το επίμαχο, χρονικό διάστημα μεταξύ της 8ης π.μ. και 11ης π.μ.

Συν τοις άλλοις η εκάστοτε διοίκηση ενέχει την πλήρη ευθύνη για τα έσοδα του Ομίλου εν συνόλω και φροντίζει δεόντως με τρόπο ανταποδοτικό, να επιστρέφουν αυτά, κατά το δυνατό, εφαρμόζοντας μάλιστα εν συνεχεία επιλογές, όπου θα επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα στον Όμιλο.  Συνάμα διοργανώνει ή συνδιοργανώνει  δράσεις, που βοηθούν το καταστατικό έργο του. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να λησμονεί η υφιστάμενη διοίκηση ότι, επιβάλλεται να επεξεργάζεται και να υιοθετεί κάθε ευεργετική πρόταση ή παρέμβαση μελών ή πολιτών, η οποία βελτιώνει λειτουργικά και αποδοτικά το κοινωφελές έργο του Ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνηση, Όραμα, Στοχοθεσία, Χανίων,kinisi, orama, stochothesia, chanion