Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΧ

Την παρακάτω ανακοίνωση κάλεσμα εξέδωσε η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων ενόψει της Γ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισες η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων σας καλεί να πάρετε μαζικά και ενεργά μέρος στη γενική συνέλευση του Εμπορικού συλλόγου Χανίων που θα γίνει στο ΕΒΕΧ την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18:00 μ.μ.

Οι κυβερνητικές πολιτικές με οποιαδήποτε τίτλο (δίκαιη ανάπτυξη η για την ανάπτυξη για όλους) έχει σαν αποτέλεσμα για τους αυτοαπασχολουμένους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις να μεγαλώνει την ανισότητα προς όφελος

των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων και των πολυεθνικών .

Ο σχεδιασμός της ευρωπαϊκής ένωσης για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξειδικεύεται μέσα από την έκθεση Πισσαρίδη που θεωρεί την αυτοαπασχόληση και τη μικρή επιχείρηση διαρθρωτικό πρόβλημα της οικονομίας. Προτείνει μάλιστα να περιοριστεί -εξαφανιστεί ένα μεγάλο μέρος από το εμπορικό χάρτη (αυτοαπασχολούμενοι –μικροί έμποροι)) προς όφελος της συγκέντρωσης σε λίγα χέρια και του κλάδου του εμπορίου .
Αυτή την εποχή-ιδιαίτερα – οι μικροί έχουμε μπει στο στόχαστρο της εξαφάνισης .

Με τη φορολογία από το πρώτο ευρω ,μας στοχοποιουν ότι εμείς είμαστε η κατά τεκμήριο φοροκλέφτες και μπαταξήδες ,ξεχνώντας ότι το 95% των κρατικών εσόδων προέρχεται από τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες και μόνο το 5% από τους μεγάλους . Με το νέο φορολογικό νόμο να θεωρεί δίκαιο και σωστό την τεκμαρτή φορολόγηση βγάλεις δεν βγάλεις εισόδημα .Με το 67% και πάνω να έχουμε χάσει την ασφαλιστική ικανότητα άρα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και για μικρές οφειλές. Με τις αυξημένες κατά 5% στις ασφαλιστικές εισφορές. Με την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων επι πληρωμή. Με την ακρίβεια (είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια, ενοίκια κ.α.) να τσακίζει το όποιο εισόδημα μας. Με την απαράδεκτη συνέχιση της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος αλλά και του κεφαλικού φόρου του ΕΝΦΙΑ. Με την ψηφιοποιήσει (ψηφιακή κάρτα εργασίας ,my data,διασύνδεση pos ) να μας κάνει την ζωή κόλαση. Με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να έχει ερημώσει το κέντρο της πόλης μας προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με την δημοτική αρχη να επιβάλει αυξημένα δημοτικά τέλη.

Για όλα αυτά το προεδρείο του συλλόγου «ποιεί την νήσσα» αρέσκεται σε πανηγυράκια για λευκές νύχτες και δελτία τύπου γραμμένα από τα τοπικά γραφεία της Ν.Δ. εξυπηρετώντας μια μερίδα μεσαίων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων μακριά από τις ανάγκες και τα θέλω τις πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου.

Σας καλούμε μέσα από την γενική συνέλευση του συλλόγου να φανεί η αντίδραση τόσο σε αυτά που μας επιβάλουν οι κυβερνητικές πολιτικές όσο και σε αυτούς που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε στον εμπορικό σύλλογο Χανίων να επικρατεί σιγή νεκροταφείου. Τώρα είναι η ώρα της αντίδρασης , η ώρα να αλλάξει ρώτα ο σύλλογος ώστε να μπουν μπροστά οι ανάγκες της πλειοψηφίας και όχι τα συμφέροντα και τα θέλω των λίγων .

Όλοι στην γενική συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 3-4-2024 στις 18:00 στο ΕΒΕΧ.

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστικη Συνεργασία Εμπόρων στον Εμπορικού Συλλόγου Χανίων
Βουρλάκης Νίκος
Κανδηλιεράκης Γιώργος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάλεσμα, Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, Γενική Συνέλευση, ΕΣΧ,kalesma, agonistikis synergasias eboron, geniki synelefsi, esch