Καιρίδης: Ανησυχία για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη – «Δεν έχουμε υποδομή στην Κρήτη για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση»

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη τους τελευταίους μήνες, όπως αναγνώρισε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Όπως παραδέχθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός πως στα ανατολικά τα πράγματα βαίνουν καλώς και πλέον υπάρχει έλεγχος στο νοτιοανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη

υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, αυτή η κινητικότητα παρατηρείται στην Κρήτη από τον περασμένο Νοέμβριο και «χρειάζεται προσοχή». Πρόκειται όπως είπε κυρίως για Αιγύπτιους, οικονομικούς μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου που θα περιλαμβάνει και το μεταναστευτικό στο πρότυπο της Τυνησίας.

«Δεν έχουμε υποδομή στην Κρήτη για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους, ή σε μια παιδική κατασκήνωση έξω από τα Χανιά», είπε.

Ωστόσο, ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «δεν θα ζήσουμε την μεταναστευτική κρίση του 2015.»

Μάλιστα σημείωσε ότι θα επισκεφθεί την Κρήτη “για να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ασφάλεια για την τοπική κοινωνία”

Keywords
Τυχαία Θέματα