Ηράκλειο: Του έκλεψαν τις κατσίκες και κρέμασαν τον σκύλο του

Δεν αρκέστηκαν στη ζωοκλοπή αλλά προχώρησαν και σε μια αποτρόπαιη πράξη.

Όπως καταγγέλθηκε χθες από δυο Ηρακλειώτες, τη νύχτα από 17η προς 18η Ιανουαρίου δράστες μπήκαν στο ποιμνιοστάσιό τους σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες και 5 μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα σκύλο εντός του ποιμνιοστασίου. Συγκεκριμένα δε δίστασαν να σκοτώσουν το άμοιρο ζώο κρεμώντας το από δοκάρι.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσιων, ταυτοποιήθηκαν

τα στοιχεία δύο Ηρακλειωτών, ενός 24χρονου και ενός 28χρονου οι οποίοι φέρονται να είναι οι δράστες. Μάλιστα ο 28χρονος φέρεται να είναι αυτός που κρέμασε τον σκύλο.

Κατόπιν αυτού σήμερα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο φερόμενων δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος ενός εκ των δύο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου και συγκεκριμένα 50.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο,irakleio