Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δυο νεαροί ως οι φερόμενοι διακινητές των 79 μεταναστών που βρέθηκαν νότια του νομού

Στην σύλληψη ενός 17χρονου και ενός 19χρονου προχώρησαν οι αρχές καθώς οι δυο νεαροί φέρεται να ήταν οι διακινητές των μεταναστών που έφτασαν στα νότια παράλια του νομού, στη περιοχή “Όρνιος” δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Ειδικότεροι οι δυο συλληφθέντες συνελήφθησαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του

άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 187 Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση” και του άρθρου 277 Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”.

Οι μετανάστες, όπως προέκυψε είχαν ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής από τις ακτές Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, ενώ είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους, ποσά από 2.500 εώς 4.500 δολάρια.

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν, εντοπίστηκε προσαραγμένη σε δύσβατο βραχώδες σημείο ενώ κατά τη ρυμούλκησή της βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Τέλος οι μετανάστες που εντοπίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους ενώ νωρίτερα σήμερα το απόγευμα είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής της περιοχής όπου εντοπίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Συνελήφθησαν,irakleio, synelifthisan