Ιεράπετρα: Έγιναν στάχτη 2.000 στρέμματα στο Μαύρο Κόλυμπο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα του ΙΤΕ

2.000  στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στο Μαύρο Κόλυμπο στην Iεράπετρα, όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης (https://rslab.gr/) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, 06/04/2024, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2.

Στις δορυφορικές εικόνες που ακολουθούν, απεικονίζεται η περιοχή πριν και μετά την πυρκαγιά, στα χρώματα του ορατού και του κοντινού υπέρυθρου.

Επίσης με κόκκινο χρώμα εμφανίζεται η

έως το μεσημέρι καμένη έκταση, ενώ με έντονο ροζ οι έως τότε ενεργές εστίες που κινούνταν προς το
δασάκι του Κουτσουρά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κατάσταση των πύρινων μετώπων είναι βελτιωμένη, ωστόσο η «μάχη» της κατάσβεσης συνεχίζεται.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και θα επιχειρούν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας ενώ υπάρχει και φόβος αναζωπυρώσεων καθώς τις επόμενες ώρες οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Από την πυρκαγιά τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 74χρονο κάτοικο από τον Μαύρο Κόλυμπο ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί. Ακόμη μία γυναίκα με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ο οποίος είναι ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιεράπετρα, Έγιναν, 2 000, Μαύρο Κόλυμπο, Σαββάτου, ΙΤΕ,ierapetra, eginan, 2 000, mavro kolybo, savvatou, ite