Γιατί τα μαλλιά τη δεύτερη ημέρα φαίνονται πολύ καλύτερα από την ημέρα που τα λούσατε


Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μαλλιά σας τη δεύτερη ημέρα φαίνονται καλύτερα από την ημέρα που τα λούσατε, οι Γαλλίδες λάτρεις της ομορφιάς έχουν την απάντηση.

Τα μαλλιά της «δεύτερης ημέρας» είναι ένας όρος που συχνά αποδίδεται στις Γαλλίδες, οι οποίες σε περισσότερες από μία περιπτώσεις έχουν δηλώσει ότι δεν λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα και ότι ακριβώς τη μέρα μετά το λούσιμο τα μαλλιά τους έχουν την τέλεια υφή.

Μάλιστα, η Mathilde Tomas, δημιουργός της Caudalie, στο βιβλίο της The French Beauty Solution, αφιερώνει

αρκετές παραγράφους στα μαλλιά της δεύτερης ημέρας. «Εμείς οι Γαλλίδες ξέρουμε ότι, εκτός αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, σπάνια χρειάζεται να τα λούζετε κάθε μέρα. Άλλωστε, δεν το θέλετε», αστειεύεται η ειδικός. «Ο λόγος που στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει η εμφάνιση των μαλλιών τους την επόμενη μέρα μετά το λούσιμο είναι επειδή δείχνουν πολύ πιο ελεγχόμενα».

Πώς να τα περιποιηθείτε, λοιπόν, για να φαίνονται ακόμα καλύτερα;

Εφαρμόστε ξηρό σαμπουάν πριν τον ύπνο

Σύμφωνα με τη Vogue India, οι Γαλλίδες λατρεύουν το ξηρό σαμπουάν και το χρησιμοποιούν μεταξύ των φορών που λούζουν τα μαλλιά τους, αλλά και έχοντας επίγνωση της ικανότητάς του ως προϊόν υφής που δίνει όγκο, ανασηκώνει τις ρίζες και προσθέτει μια δροσερή πινελιά στις αφέλειες.

Το κλασικό εγχειρίδιο χρήσης αναφέρει ότι πρέπει να το ψεκάζετε σε απόσταση 15 εκατοστών, να το αφήνετε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια να το βουρτσίζετε. Αλλά μπορείτε να το εφαρμόζετε και από το προηγούμενο βράδυ, καθώς έτσι απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας και την επόμενη μέρα δεν υπάρχουν υπολείμματα.

Κοιμηθείτε πλέκοντας τα μαλλιά σας σε πλεξούδα

Αν και την «επόμενη μέρα» τα μαλλιά έχουν τέλεια υφή, πράγματι, το πέρασμα από το κρεβάτι (και το τρίψιμο με το μαξιλάρι) μπορεί να τα κάνει να μπερδευτούν και να φριζάρουν. Γι’ αυτό, όταν δεν πρόκειται να λούσετε τα μαλλιά σας την επόμενη μέρα, πιάστε τα σε μια πλεξούδα καθώς σύμφωνα με τη Bea Guerrero, διευθύνουσα σύμβουλος της Ángela Navarro «αν κάνετε μια πλεξούδα στα μαλλιά σας όταν πέσετε για ύπνο θα αποφύγετε την ανεξέλεγκτη τριβή με το μαξιλάρι. Ως αποτέλεσμα θα έχετε πιο λαμπερά μαλλιά και λιγότερο φριζάρισμα».

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας καλά

Το να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας σχολαστικά (ξεκινώντας πάντα από τις άκρες) είναι μια απαραίτητη συνήθεια για την υγεία των μαλλιών, αλλά την ημέρα μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ενισχύσετε τη λάμψη τους.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα