Γιατί αξίζει να ταξιδέψετε στο Βουκουρέστι τα Χριστούγεννα

Γνωστό και ως Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης εξαιτίας της σημαντικής του θέσης στον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων της Ευρώπης και των Βαλκανίων, το Βουκουρέστι έχει εξελιχθεί χωρίς καμία αμφιβολία σε έναν από τους πιο must προορισμούς των Χριστουγέννων. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία 15 χρόνια και με την τοποθέτηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Βουκουρεστίου στην λίστα των σημαντικότερων χριστουγεννιάτικων αγορών της Ευρώπης, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας έχει αναδειχθεί σε έναν δυναμικό εορταστικό προορισμό που τραβάει το ενδιαφέρον Ελλήνων και πολλών Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Λόγω

των γνωστών αξιοθέατων της ρουμανικής πρωτεύουσας, με διασημότερο και σημαντικότερο το σημερινό Κοινοβούλιο της χώρας, γνωστό κάποτε και ως Παλάτι του Λαού, αλλά και το εντυπωσιακό Athenaum, το Βουκουρέστι είναι σίγουρα ένας προορισμός που με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο φιγουράρει στην χριστουγεννιάτικη λίστα των εορτών και όχι μόνο. Σε αυτό, βέβαια, βοηθά και η ρουμανική κουλτούρα με τις κουκλίστικες πόλεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και ο επιβλητικός μύθος του κόμη Δράκουλα που έχει αποκτήσει πλέον το δικό του φαν κλαμπ προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.

create.vista


Ευρέως γνωστό ως οικονομικός προορισμός για γρήγορα και κοντινά city breaks με χαμηλό κόστος, το Βουκουρέστι έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών και την περίοδο των εορτών και, μάλιστα, έχει φτάσει σε σημείο να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2023.

create.vista

Ειδικότερα, τα τελευταία 15 χρόνια, ο δήμος του Βουκουρεστίου σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα της πόλης από τον τουρισμό, αλλά και αναδείξει τη Ρουμανία ως ένα ισχυρό χριστουγεννιάτικο προορισμό, δημιούργησε μια τεράστια υπαίθρια αγορά με ξύλινα σπιτάκια, αμέτρητα λαμπιόνια και διασκεδαστικές δραστηριότητες με θέμα την ρουμανική παράδοση και λαογραφία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την καθιέρωση μιας εξαιρετικά πρωτότυπης εορταστικής ατμόσφαιρας που μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν παραδοσιακά ρουμανικά φαγητά, από το πασίγνωστο cherdele, που θυμίζει την ελληνική σπανακόπιτα, μέχρι το γλυκό cozonac που είναι αρκετά αγαπητό ειδικά στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.

create.vista


Βέβαια, πέρα από το φαγητό, πανταχού παρών είναι και ο Άι Βασίλης με τους ταράνδους και τα ξωτικά του στα δεκάδες μικρά ξύλινα εργαστήρια που είναι τοποθετημένα στο κέντρο της πόλης, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πανευρωπαϊκά γνωστή για το παραδοσιακό ζεστό κρασί που ωριμάζει με διάφορα μπαχαρικά της ρουμανικής υπαίθρου, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βουκουρεστίου πλαισιώνεται από τεράστιες υπαίθριες συναυλίες Ρουμάνων και ξένων καλλιτεχνών που κάνουν την εορταστικής ατμόσφαιρα ακόμα πιο ζωντανή και φωτεινή. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε καν εισιτήρια, γιατί οι περισσότερες συναυλίες είναι ανοιχτές στο κοινό χάριν εορτών και ποιος ξέρει; Μπορεί απλά περπατώντας να πέσετε σε ένα πλήθος που παρτάρει χαλαρά στην κρύα πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

create.vista


Άπαξ και βρεθείτε, όμως, στο Βουκουρέστι τα Χριστούγεννα, μην παραλείψετε οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τη Λεωφόρο Magheru, τη μεγάλη λεωφόρο που κάθε χρόνο φοράει τα γιορτινά της με αμέτρητα λαμπιόνια και φωτάκια, για να υποδεχθεί το ατελείωτο σερί των εορτών που αποχαιρετά τον παλιό τον χρόνο και υποδέχεται με κάθε μεγαλοπρέπεια το νέο έτος.

create.vista

Φυσικά, εννοείται πως αν ο χειμωνιάτικος καιρός είναι με το μέρος σας και γεμίσει με χιόνια τους δρόμους, πρέπει να τρέξετε στα πάρκα του Βουκουρεστίου και πολύ απλά να φτιάξετε τους δικούς σας χιονάνθρωπους. Το καλό με τα πάρκα του Βουκουρεστίου είναι ότι είναι στο κέντρο της πόλης πολύ κοντά στα βασικά αξιοθέατα και μπορείτε πολύ εύκολα να τα επισκεφθείτε ελεύθερα και να διασκεδάσετε άνετα στο χιόνι που, σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι πολύ πιο συχνό στο Βουκουρέστι.

create.vista

travel.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουκουρέστι, Χριστούγεννα,voukouresti, christougenna