Φτιάχνουν σερί τα Χανιά – Θριαμβευτική νίκη επί του Γιούχτα

Με τον Γιώργο Μάναλη να ξαναβρίσκει δίχτυα και να σκοράρει δις κόντρα στους νεοφώτιστους, τα Χανιά πήραν ένα πανάξιο τρίποντο απέναντι στον Γιούχτα που λόγω αστοχίας δεν ήρθε πιο εύκολα.

Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως ο Πρινιωτάκης που κρατούσε μόνος του ζωντανή την ομάδα του ωστόσο με τέσσερα γκολ

στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στη νίκη που τους έφερε την δεύτερη συνεχόμεν η νίκη και στόχος είναι να γίνει το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League 2.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα των Χανίων παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-3-3: Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Σιλά, Μπάτζιος, Μαζουλουξής και Κατσούρι, ενώ την τριάδα των χαφ αποτελούσαν οι Τσέλιος, Ντίας και Λεμονής.

Στην επίθεση, αγωνίστηκε στην κορυφή ο Μάναλης με τους Μανουσάκη και Μάνο ν’ αγωνίζονται στα δύο άκρα. Παρ’ όλα αυτά, τα πλάνα του Γιάννη Ταουσιάνη άλλαξαν μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο καθώς ο Σιλά τραυματίστηκε με τον Σερβιλάκη να παίρνει την θέση του.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα Χανιά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα ξεκλείδωνε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 3ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία όταν ο Μάνος δεν πρόλαβε την μπάλα μετά το γύρισμα του Μανουσάκη ενώ στην συνέχεια ο Λεμονής έκανε το σουτ με τον Κόλα να βάζει την κόντρα.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά τον Γιούχτα που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του με αποτέλεσμα ν’ αμύνεται συνεχώς. Στο 14′ ο Μάνος έκανε το σουτ, με τον Θεοδωράκη να βάζει το πόδι του και να σταματάει την προσπάθεια του επιθετικού των Χανίων ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 28′ με τον Μανουσάκη να κάνει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, αυξήθηκε η πίεση των Χανίων που στο 33′ είχαν διπλή χαμένη ευκαιρία όταν ο Μανουσάκης έκανε το σουτ, ο Πρινιωτάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το οποίο στην συνέχεια το εκτέλεσε ο Ντίας με τον Μπάτζιο να παίρνει την κεφαλιά και τον γκολκίπερ του Γιούχτα να λέει ξανά “όχι”!

Ωστόσο με το τέλος του ημιχρόνου, δεν έλειψε και η μεγάλη ευκαιρία για τον Γιούχτα στο 43ο λεπτό όταν ο Αλεξόπουλος βρήκε το Νοικοκυράκη που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή των Χανίων με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε με την εικόνα του αγώνα να μένει ίδια και απαράλλαχτη: Τα Χανιά είχαν την κατοχή της μπάλας και τον Γιούχτα ν’ αμύνεται. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 46′ με τον Μανουσάκη να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και τον Πρινιωτάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Το προβάδισμα για τα Χανιά ήρθε στο 52ο λεπτό όταν ο Λώλης ανέτρεψε τον Τσέλιο μέσα στην περιοχή του Γιούχτα με τον Σταυρουλάκη να δείχνει αμέσως το πέναλτι. Ο Μάναλης ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

Ο Γιούχτας έβγαλε αντίδραση και εννέα λεπτά αργότερα, στο 61ο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τις δύο αλλαγές του Ανυφαντάκη να συνεργάζονται (Μπουρσέλης, Μπρους). Ο Γιούχτας κέρδισε το κόρνερ, ο Μπουρσέλης το εκτέλεσε, ο Μπρους πήδηξε πιο δυνατά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 για την ομάδα των Αρχανών.

Οι γηπεδούχοι είχαν μπλοκάρει και δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν την εστιά του Γιούχτα ωστόσο στο 69ο λεπτό ήρθε το 2-1 για να διώξει τα σύννεφα πάνω από τα Περιβόλια. Ο Μανουσάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή του Γιούχτα, ο Πρινιωτάκης απέκρουσε ασταθώς και από κοντά ο Λεμονής με σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στα Χανιά!

Το καλύτερο το άφησε για το τέλος ο Μιούλερ που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν με σουτ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Σιλά (10’ Σερβιλάκης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι (81′ Τσορνομάζ), Τσέλιος (65’ Πέιος), Ντίας (81′ Μιούλερ), Λεμονής, Μανουσάκης, Μάνος (65’ Κόλα), Μάναλης

Γιούχτας (Κώστας Ανυφαντάκης): Πρινιωτάκης, Τσίρης, Κορνιλάκης (55’ Γελαδάρης), Θεοδωράκης, Πολυχρόνης (73′ Ροβίθης), Κόλα, Λώλης (81′ Κίσσας), Νοικοκυράκης, Μπουτσάκης (55’ Μπρους), Κωστανάσιος (55’ Μπουρσέλης), Αλεξόπουλος

Διαιτητής: Ραφαήλ Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Α’ Bοηθός: ΓιώργοςΔασκαλομαρκάκης (Ρεθύμνου)
Β’Bοηθός: Γιώργος Βλαχάκης (Ρεθύμνου)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Μόσχου (Λασιθίου)

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φτιάχνουν, Χανιά – Θριαμβευτική, Γιούχτα,ftiachnoun, chania – thriamveftiki, giouchta