Εξεταστική για τα Τέμπη: Γιατί ο Κώστας Αγοραστός αρνήθηκε να καταθέσει

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αρνήθηκε σήμερα, Πέμπτη (15/2) να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που ερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός κατά την έναρξη της κατάθεσής του, διαβάζοντας ένα σύντομο υπόμνημα, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος από την

Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, με τη δικογραφία να έχει διαβιβαστεί στο Εφετείο Λάρισας.

“Με δεδομένη την ιδιότητά μου ως κατηγορούμενου δεν είναι δυνατόν να καταθέσω” είπε ο κ. Αγοραστός. “Θα είμαι σε θέση να καταθέσω μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας” πρόσθεσε.

“Ασκώ κατ’ άρθρο 104 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαίωμα σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχω τις απαιτούμενες εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών, όπου εκκρεμεί η παρούσα υπόθεση” τόνισε.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. #Αγοραστος ασκεί το δικαίωμα σιωπής.

Στον Αγοραστό ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδ Λάρισας για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση που κατέθεσαν 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων#Τεμπη pic.twitter.com/1oIOPUW0hO

— Greekphase (@greekphase) February 15, 2024

Στις τοποθετήσεις τους οι εισηγητές όλων των κομμάτων χαρακτήρισαν απολύτως σεβαστό το δικαίωμα του κ. Αγοραστού, όπως και το τεκμήριο της αθωότητας.

Σημειώνεται ότι στην ολιγόλεπτη παρουσία του στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας,  περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διαχείριση του τραγικού συμβάντος ήταν υποστηρικτικός ενώ αρνήθηκε κάθε κατηγορία ως αβάσιμη, χαρακτηρίζοντάς τη απόρροια παραπλάνησης πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων.

news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξεταστική, Τέμπη, Κώστας Αγοραστός,exetastiki, tebi, kostas agorastos