Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου μισθωτών τεχνικών Ηρακλείου το Σάββατο

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17/2 στις 18:30 το σωματείο μισθωτών τεχνικών Ηρακλείου στην αίθουσα 1ου ορόφου ΤΕΕ/ΤΑΚ (Πρεβελάκη και Γρεβενών).

Το σωματείο θα προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο ΤΕΕ/ΤΑΚ (Πρεβελάκη και Γρεβενών). Εγγραφές έως  18/2.

Εγγραφές μελών μπορούν να γίνουν στη Γενική Συνέλευση και συμπληρώνοντας την αίτηση που υπάρχει στο blog

https://smtiraklio.wordpress.com/ και αποστέλλοντας τη στο [email protected].

Τα μέλη του σωματείου ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Tο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) στοχεύει στηνυπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα αποτελέσει ασπίδα και θωράκιση των εργαζομένων μηχανικών και τεχνικών. Η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στο σωματείο και η καταγραφή της στις εκλογές (25/2) θα παίξει μεγάλο ρόλο στο να καταφέρουμε να υπογράψουμε τη σύμβαση. Η ΣΣΕ που είχε υπογράψει το ΣΜΤ το 2008 ήταν η πρώτη πανελλαδικά που κάλυψε και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και το ίδιο επιδιώκουμε και τώρα. Η ΣΣΕ κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, κατοχυρώνει τους όρους με βάση τους οποίους παρέχουμε την εργασία μας (μισθός, ωράριο, ασφάλιση, κανονικές προσλήψεις, επιδόματα, θεσμικοί όροι).

Με τη ΣΣΕ διεκδικούμε:

μισθό που ξεκινάει για τυπικά μισθωτούς με πρόσληψη ή ΔΠΥ από:κατώτατο 1295 € καθαρά (1725 € μικτά) για απόφοιτους Πολυτεχνικών & άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης,κατώτατο 1205 € καθαρά (1587 € μικτά) για αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης,κατώτατο 1090 € καθαρά (1414 € μικτά) για απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολώνΑυξήσεις ανά τριετία βάσει της προϋπηρεσίαςΑναπροσαρμογή ανά εξάμηνο με αυξήσεις που θα καλύπτουν τις απώλειες από τον πληθωρισμόπροσαυξήσεις για απασχόληση σε εργοτάξιο, επίβλεψη, μεταπτυχιακό, stand by, γάμου, παιδιών κλπ.μείωση εργάσιμου χρόνου, 5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Κατάργηση 6ήμερης εργασίας.κατοχύρωση επιπλέον αδειών και επιπλέον ημερών αργίαςαναγνώριση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κλπ) και για τους εργαζομένους σε προγράμματα ΟΑΕΔ και για όσους/όσες κάνουν πρακτική.προστασία της μητρότηταςμέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένωνόρους και το ύψος του μισθού στην εκτός έδρας εργασία και στην υπερωριακή απασχόλησηπροστασία απορρήτου-απαγόρευση παρακολούθησης εργαζομένωνρήτρες για καθυστέρηση δεδουλευμένωντα δικαιώματα εργαζόμενης ή εργαζομένου, σε περίπτωση άσκησης οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίαςκαθολική ισχύ της σύμβασηςπλήρως κατοχυρωμένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το σωματείο μας έχει καταθέσει το σχέδιο ΣΣΕ στις εργοδοτικές ενώσεις και έχει πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις και κλαδικές απεργίες στις 8 Νοέμβρη και 31 Γενάρη για να πιέσει για την υπογραφή της. Το επόμενο διάστημα οι εργοδοτικές ενώσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν στο σωματείο μας. Η μάχη έχει ξεκινήσει και θα τη κερδίσουμε! Ήδη αρκετοί συνάδελφοι σε διάφορους εργασιακούς χώρους διεκδικούν κάποιες πρώτες αυξήσεις και τις κερδίζουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η δραστηριότητα στον κλάδο της μελέτης και της κατασκευής έχει ανέβει κατακόρυφα. ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανακάμψης και ΣΔΙΤ θα φέρουν πάνω από 100δις σε έργα υποδομής. Όμως, οι εργαζόμενοι/ες παραμένουμε καθηλωμένοι σε μισθούς που δεν αντιστοιχούν στο σύγχρονο κόστος ζωής, ενώ μετράμε δεκάδες εργατικά δυστυχήματα. Οι εντατικοί ρυθμοί εργασίας, οι ατέλειωτες και απλήρωτες υπερωρίες, οι σεξιστικές διακρίσεις προς συναδέλφισσες αποτελούν καθημερινότητα όπως και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, ενώ πολλοί συνάδελφοι πάσχουν από εργασιακή εξουθένωση (burn-out). Την ίδια στιγμή ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, σε ρεύμα-ενοίκιο-καύσιμα, από την κατακρεούργηση βασικών κοινωνικών/εργασιακών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, από την υποβάθμιση-διάλυση οποιουδήποτε δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως η εκπαίδευση και η υγεία. Εργοδότες και κυβέρνηση μας καλούν να αποδεχτούμε τις απώλειες του μισθού μας λόγω κρίσης, μνημονίων και πληθωρισμού και τις αβάστακτες δαπάνες ενώ βλέπουμε τα «ματωμένα» πλεονάσματα να κατευθύνονται σαν κρατικές ενισχύσεις στο κεφάλαιο. Την ίδια ώρα παράγουμε όλο και περισσότερα, ενώ απολαμβάνουμε όλο και λιγότερα για να τροφοδοτούμε τα κέρδη τους.

Όμως η αξιοπρέπεια στη ζωή και στη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη! Οργανώνουμε την πάλη μας και παλεύουμε μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας! Την Τετάρτη 28/2 συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί!

Δική μας απάντηση ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας μέσα από το σωματείο μας! Ο συλλογικός αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη! Συλλογικός αγώνας και ταξική αλληλεγγύη σημαίνει ότι η επίθεση απέναντι σε έναν από εμάς είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε. Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας. Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, αντιμαχόμαστε οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στους όρους εργασίας, στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Μέσα από το σωματείο διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας, 5ημερο-7ωρο-35ωρο, κατάργηση σπαστών, 6ήμερης εργασίας, 9ωρων και 10ωρων. Μέσα από το σωματείο συμμετέχουμε σε όλες τις κεντρικές μάχες και στηρίζουμε κάθε αγώνα που ξεσπά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από κεφάλαιο – εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ. Το σωματείο μας έχει στηρίξει ενεργά και αλληλέγγυα κάθε αγώνα που δίνεται, για τη δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, εργατικούς αγώνες άλλων κλάδων, προστασία του περιβάλλοντος, δημοκρατικά δικαιώματα και πολλά άλλα.

Το Σωματείο πραγματοποίησε πολλές δεκάδες κινητοποιήσεων, ακόμη και στις περιόδους σκληρών απαγορεύσεων, όπου υπήρχε η ανάγκη υπεράσπισης των συναδέλφων και κατάφερε νίκες, όπως στις πρόσφατες υποθέσεις των συναδέλφων στο Ηράκλειο στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Μ ΙΚΕ και την ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ που δικαιώθηκαν μέσα από τον συλλογικό αγώνα με το σωματείο μας. Το σωματείο στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό των συναδέλφων που είχαν απολυθεί και μετά από επίμονες μαζικές κινητοποιήσεις καθώς και την έμπρακτη αλληλεγγύη από σωματεία άλλων κλάδων, οι συνάδελφοι μας κέρδισαν τα δεδουλευμένα τους.

Το σωματείο μας λειτουργεί με ισότιμη και ενεργητική συμμετοχή των μελών μας ενάντια σε λογικές ανάθεσης και βάζουμε σα πρόταγμα τις ανάγκες των συναδέλφων. Ανώτατο όργανο είναι οι Γενικές μας Συνελεύσεις. Αρνούμαστε το μοντέλο του κυβερνητικού και υποταγμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η ΓΣΕΕ ελέγχεται από τους εργοδότες και κρατάει σε ομηρία τους εργαζόμενους, λειτουργεί ως 5η φάλαγγα, φροντίζοντας με κάθε τρόπο για τα συμφέροντα του ΣΕΒ. Συμμετέχουμεστο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων γιατί θεωρούμε ότι η ενιαία και από τα κάτω δράση σωματείων και εργαζομένων όλων των κλάδων που θα χτίζεται στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων και αναγκών κόντρα στις λογικές συναίνεσης, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν οι αγώνες να είναι νικηφόροι στο σήμερα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μη μένεις αμέτοχη / αμέτοχος!

Δεν είναι ώρα για συναίνεση με κυβέρνηση και εργοδοσία, είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας!

Παλεύουμε όλες και όλοι από κοινού για ΣΣΕ με δραστικές αυξήσεις στο μισθό μας!

Καταγγέλλουμε στο σωματείο μας κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας.

Έτσι σπάει ο φόβος! Έτσι νικάμε!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, συμμετέχουμε ενεργά.

Το σωματείο είναι η δύναμη μας!

Στην εποχή της «ατομικής ευθύνης» απαντάμε με συλλογικούς αγώνες και αλληλεγγύη!

Keywords
σαββατο, εκλογες, blog, https, wordpress, σμτ, σσε, επιδοματα, δπυ, ιεκ, οαεδ, ισχύ, απεργιες, σδιτ, απεργια, σημαίνει, ηρακλειο, συμμετοχή, ΓΣΕΕ, σεβ, δραση, σταση εργασιας, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μειωση μισθων, εκλογες 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, δπυ, διαβατηριο, αδεια, αιτηση, δουλεια, εργασια, ιεκ, κοντρα, σδιτ, σεβ, σσε, υγεια, υψος, ωρα, blog, wordpress, αγωνες, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, ασπιδα, διαστημα, δυναμη, εγγραφη, εγγραφες, εγγραφο, αιθουσα, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, ενεργα, εργα, εποχη, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, κεφαλαιο, κυβερνηση, μειωση, μορφη, νικη, υπογραφη, προγραμματα, προγραμματα οαεδ, προσληψεις, ρευμα, ρυθμοι, ρολο, συμμετοχή, σμτ, συγχρονο, σχεδιο, σωματειο, ταυτοτητα, ισχύ, φαλαγγα, αγωνας, δικαιωματα, https, κυριακη, σημαίνει, υγειας
Τυχαία Θέματα