Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο πεσόντων Κερίτη (φωτο)

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του δήμου Πλατανιά για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στον Αλικιανό και πιο συγκεκριμένα στο Μνημείο Πεσόντων Κερίτη, στην μνήμη των θυμάτων των εκτελέσεων που έλαβαν χώρα στην περιοχή κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια απήυθυνε χαιρετισμό

ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την εξέλιξη των διαδικασιών για την αποκατάσταση της Γέφυρας του Κερίτη «απέναντι είναι το λαβωμένο μνημείο της Γέφυρας του Κερίτη , για το οποίο υπάρχει ήδη μια διαδικασία σε εξέλιξη για την ανακατασκευή του ή όπως λέει το υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση του. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο η επίσπευση των διαδικασιών σε ότι αφορά την αποκατάσταση καθότι εκεί έλαβαν χώρα οι εκτελέσεις ανθρώπων που αντιστάθηκαν στον βωμό της βαρβαρότητας και του δόγματος του Χίτλερ».

Στην συνέχεια φορείς κατέθεσαν στέφανα στο μνημείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης κορυφώνονται αύριο το απόγευμα και ώρα 18:30 , με την κεντρική εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Πηγή φωτο: Γιάννης Μαλανδράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα