Εμπορικός Σύλλογος Πλατανιά: Έθεσε πολλά καίρια θέματα της περιοχής σε συνάντηση με τη δημοτική αρχή

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου “Ιάρδανος” με τον Αντιδήμαρχο Πλατάνια, ανάπτυξης και Τουρισμού Μαρινάκη Πέτρο. Η συζήτηση έγινε στα πλαίσια των αιτημάτων που έχει θέσει ο εμπορικός σύλλογος και αναπτύξει από την αρχή του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω: 

Οδηγός λυμάτων – Θα γίνει τοποθέτηση οδηγού από το σουβλατζίδικο “δίδυμοι “Δίδυμοι” έως το βενζινάδικο στην πλατεία. “Έχει γίνει ανάθεση του έργου και περιμένουμε επίσημα περαιτέρω λεπτομέρειες”, αναφέρει ο σύλλογος. 

Υπογειοποίηση – Έχει σταματήσει

το έργο λόγο προβλημάτων που έχουν βρεθεί και θα ξεκινήσει ξανά τον Οκτώβριο. “Θέσαμε το σοβαρό ζήτημα ότι όπου έχουν ανοιχθεί τρύπες θα πρέπει να κλείσουν έτσι ώστε να μην υπάρξει ατύχημα”. 

Λιμανάκι – Θα γίνει τοποθέτηση μόλου για τα κύματα.

Πεζοδρόμια Πλατάνια – Έχουν ξεκινήσει εργασίες χρωματισμού των κάγκελων από το ξενοδοχείο “γερανιωτης”Γερανιώτης”. “Επίσης έχουμε θέσει την ανάπλαση αυτών στα σπασμένα κομμάτια και είχανε ήδη δέσμευση ότι θα φτιαχτούν για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν”. 

Ταμπέλες – “Θέσαμε το ζήτημα για τις ταμπέλες που γράφουν bus stop και δεν ανήκουν επίσημα σε στάσεις του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης. Αυτές πρέπει να αφαιρεθούν και θέσαμε ξανά την άμεση απομάκρυνση αυτών”. 

 Αδέσποτα – Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο με υποδομές για άμεση λύση αυτών καθώς δεν υπάρχουν τοποθεσίες που να μπορούν να τα πηγαίνουν.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης – “Περιμένουμε να μας το παρουσιάσουν γιατί δεν υπάρχει και είναι στην δημιουργία αυτού”.

Δημοτική αστυνομία – Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για το 2024 από τον δήμο.

Δημόσιες τουαλέτες – “Ζητήσαμε να υπάρξουν σημάνσεις για του που βρίσκονται δημόσιες τουαλέτες καθώς επίσης να κάνουμε χορηγία τουαλέτας σε τοποθεσία που θα μας υποδείξουν¨.

Φωτισμός – Ο εμπορικός σύλλογος Πλατάνια θα αναλάβει τον φωτισμό των δύο πάρκινγκ καθώς επίσης της Χαρουπιάς 

Άλλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024 στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Πλατανιά όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

Ο εμπορικός σύλλογος Πλατάνια Ιάρδανος ιδρύει των πρώτο αγώνα δρόμου με τίτλο Platanias Run. Ο αγώνας δρόμου θα είναι για όλους και θα γίνει στις 19 Μαΐου, με εκκίνηση τα Δρακιανά και τερματισμό την πλατεία Πλατανιά. Πρόκειται για αγώνα 5 χιλιομέτρων τρεξίματος ή περπατήματος όπου μπορούν να συμμετέχουν γονείς, ΑΜΕΑ, δρομείς και γενικά όποιος και όποια θέλει. Θα υπάρχει χρονομέτρηση, μετάλλιο σε κάθε δρομέα, τρόπαια σε κάθε κατηγορία και στο τέλος θα υπάρχει μουσική με φαγητό και αλκοολούχα ποτά. Συμμετοχή δωρεάν – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Επίσης, στον τομέα καθαριότητας ξεκινά ιδιωτική πρωτοβουλία για την έξτρα παροχή καθαριότητας στον Πλατανιά από τις αρχές Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα