Δήμος Κισσάμου: Ορκίστηκε η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο (φωτο – βίντεο)

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης της Κισάμου, επέλεξε ο νυν και επανεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης να γίνει η τελετή ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής, του δημοτικού και τοπικών συμβουλίων που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Παρουσία της Βουλευτού Χανίων Σέβης Βολουδάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, εκπρόσωπων των θρησκευτικών και τοπικών αρχών και πολλών κατοίκων, όλοι οι επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί

σύμβουλοι έδωσαν τον όρκο.

Ο νυν και επανεκλεγέντας δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«……Από το βήμα αυτό, θα ήθελα να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες αλλά και τις ευχαριστίες των εκλεγμένων συμβούλων του συνδυασμού μας, προς όλους τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία τη δημοκρατική εντολή να διοικήσουμε το Δήμο Κισσάμου την επόμενη πενταετία. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τιμήσουμε την επιλογή τους……» .

Ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε σε σε δράσεις που προωθήθηκαν στην προηγούμενη θητεία αλλά και στο τι πρέπει να γίνει στην νέα πενταετία της δημοτικής αρχής, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ενότητας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν παρελθόν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά μόνο συναγωνιστές. Κανείς δεν περισσεύει. Είμαι βέβαιος πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικοί άγονοι διαξιφισμοί, δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο.»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε λόγο για ενότητα, συνεργασία και διεκδίκηση ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τον Δήμο σε επίπεδο τεχνικών υπηρεσιών για να μπορεί να υλοποιεί έργα.

«Εύχομαι στην εκλεγμένη νέα δημοτική αρχή Κισσάμου, σιδεροκέφαλη, καλή επιτυχία και με ενότητα να διεκδικεί και από την περιφέρεια και από την κεντρική εξουσία. Εμείς είμαστε δίπλα στο δήμο Κισάμου, το έχουμε αποδείξει και μέσα από τα έργα και την προγραμματική σύμβαση που έχουμε κάνει για να εκτελούμε τα έργα του δήμου. Γιατί δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία που να μπορεί να τα δημοπρατήσει», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα δυο μεγάλα έργα με οραματικό χαρακτήρα για την περιοχή.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα με δύο μεγάλα οραματικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, το ένα είναι το γυμνάσιο λύκειο και το ΕΠΑΛ (15 εκ) και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης της Κισσάμου που γίνεται η μελέτη. Υποστηρίζουμε αυτήν την πρόταση, διεκδικούμε τους πόρους και με την ολοκλήρωση της μελέτης δημοπρατείται έργο που θα είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο», ανέφερε.

Σε ότι αφορά το σχολικό συγκρότημα ο περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως είναι σε αναμονή της έγκρισης από την πολεοδομία «άρα εκτιμούμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα μπορεί το έργο αυτό να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να δημοπρατηθεί».

Το Flashnews.gr ζήτησε και ένα σχόλιο από την νεοεκλεγείσα για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλο και πρώτη σε σταυρούς από την παράταξη του Θ. Σταθακη, κα Ελένη Τσατσαρωνάκη, η οποία είπε:

«Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά σήμερα είναι η μέρα που μιλούν ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Εγώ είμαι εδώ, παρούσα, όπως είχα δεσμευτεί και προεκλογικά, και χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να εργαστώ, ως δημοτική σύμβουλος, για τον τόπο μου, την Κίσαμο, που γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα. Χρόνια πολλά, με υγεία και δημιουργία, σε κάθε οικογένεια!»

Keywords
Τυχαία Θέματα